Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №935 від 17.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Канадські методи реабілітації впроваджують на Рівненщині

В рамках проєкту «Ангели-хоронителі України» завдяки LUCW League of Ukrainian Canadian Women/ Ліга Українок Канади, запровадженого українською громадою Канади у 2014 році, в КЗ «Рівненській обласний госпіталь ветеранів війни» працювали канадські фахівці.

Впродовж трьох днів, команда в складі: спеціалісти по реабілітації, лікар-невролог, фізичний терапевт, ерготерапевт, логопед, психолог, реабілітаційна медсестра, проводили навчання та тренування мультипрофесійного підходу на етапах реабілітації.

Перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк та заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко взяли участь у заході та поспілкувалися з фахівцями з реабілітаційного центру штату Онтаріо.

В практичній частині брали участь студенти з Рівненської медичної академії, Луцького медколеджу, Українського католицького університету, а також лікарі Клеванського госпіталю ветеранів війни.

За словами голови Ліги українок Канади Оксани Кузишин, цей проєкт об’єднав зусилля канадських фахівців з багаторічним досвідом :

«Я майор канадської армії у відставці, моя спеціальність логістика. За часів військової служби я побувала в післявоєнній Боснії, на кордоні між Ізраїлем і Сирією, на Гаїті після того, як у 2010 році на острові стався руйнівний землетрус. Тому, не за чутками, знаю про важливість впровадження нових методів реабілітації. Наш проєкт полягає у тому, аби заохочувати фахівців навчатися. Адже ніхто краще не допоможе військовому, як хороший лікар, який розуміється в останніх техніках реабілітації. Ми щиро радіємо такій можливості співпраці, адже процес навчання завжди двосторонній».

17.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 17.10.2019p. 
На головну сторінку