Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №936 від 30.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Найдорожчий подарунок

Найдорожчий подарунок

У середовищі віруючих іноді виникають сумніви: а чи можна підносити в подарунок на якесь свято святий образ, тобто ікону? Ці сумніви цілком природні, оскільки ікона це зображення Господа, Його Матері, святих і сцен з біблійної життя. Насправді ікона в подарунок це цілком нормально, але з деякими застереженнями: дарувальник повинен бути впевнений, що людина, якій призначена ікона, буде використовувати її за призначенням, а не просто як прикраса або предмет декору;

Ікона в подарунок www.ikona.co.uaповинна подаватись на будь-яке свято весілля, ювілей, хрещення, Різдво та інші великі церковні свята вважаються найбільш придатними для вручення православного способу в якості подарунка. І, до речі, підносячи святий образ ювіляру в якості подарунка, дарувальник насправді проявляє про нього турботу, оскільки разом з цим подарунком він напевно отримає благословення.

Ікона в подарунок чоловікові і жінці на весілля

Найдорожчий подарунок на весілля це той, який підносять батьки. Тим самим вони благословляють своїх дітей на початок спільного життя. Цілком природно, що православну ікону не варто приносити з собою на офіційну реєстрацію в РАГСі або в Палаці одружень надто вже ці заходи світські. А ось на вінчанні це буде дійсно найдорожчий подарунок, особливо якщо образ освячений в храмі.

Дійсно, адже найдорожчі подарунки це зовсім не ключі від квартири в елітній новобудові або від автомобіля бізнес-класу, а речі, піднесені від душі, від чистого серця. Як, наприклад, ікона з образом Спасителя або Святої Богородиці. Існує навіть особлива, вінчальна пара з образів Спасителя і Богородиці саме ними благословляють молодих батьки і батюшка в храмі. А ще найдорожчі подарунки на будь-яке весілля це образки Петра і Февронії, які дарують молодим, щоб їх життя склалося вдало.

Ікона на ювілей найдорожчий подарунок

Ікона в подарунок чоловікові або ікона в подарунок жінці може бути подана і на День народження. За умови, однак, що ювіляр людина віруюча і знає, в чому дійсно полягає сила святого образу, а не вважає його таким собі язичницьким амулетом або талісманом, який сам по собі панацеєю від усіх неприємностей, хвороб і нещасних випадків.

Добре, якщо ювіляру протегує хтось із святих. Ікона в подарунок чоловікові на ім'я Юрій, наприклад, з ликом Георгія Побідоносця підійде найкраще. А Дмитру можна подарувати образ Дмитра Донського. Правда, цілком можлива ситуація, коли імені вашого знайомого, друга або родича просто немає в святцях. Тоді спробуйте дізнатися, яке ім'я йому дали при хрещенні.

Навіть маленькій дитині на його перший День народження можна подарувати ікону. Порка він, звичайно, не зрозуміє, що це найдорожчий подарунок, але все одно подарований йому образ буде супроводжувати і зберігати його протягом усього життя.

Цілком доречна ікона в якості подарунка і на професійні свята. Більш того, це будуть найдорожчі подарунки, кращі, особливо якщо адресат поздоровлення віруючий, а в подарунок підноситься образ святого, якого шанують за покровителя професії. Лікарю, наприклад, можна піднести образ Пантелеймона Цілителя, а ікона в подарунок чоловікові журналісту нехай буде чином Іоанна Златоуста.

Коли ікони дарувати не можна

Найголовніший заборона на вручення святих образів ікона в подарунок жінці або чоловікові невіруючим. Навіть якщо вони збирають святі образи, молитовники та церковне начиння в якості експонатів особистої колекції. Без віри такий подарунок не має сенсу і не приносить користі. Не можна робити такі подарунки тим, хто займається чорною магією можна накликати на себе гнів святих.

Не варто також дарувати ікони віруючим, але що належить до однієї з протестантських конфесій. Нічого поганого про них сказати не можна, але вони можуть сприйняти такий подарунок негативно, оскільки ікон не визнають. А ось ікона в подарунок жінці або чоловікові православним неодмінно сподобається, і вони поставлять її в Покуття.

30.10.2019



Рівне-Ракурс №10 від 30.10.2019p. 
На головну сторінку