Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №937 від 07.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

АКРИЛОВЕ СКЛО - МАТЕРІАЛ КРЕАТИВНИХ ЛЮДЕЙ

АКРИЛОВЕ СКЛО - МАТЕРІАЛ КРЕАТИВНИХ ЛЮДЕЙ

Акрилове скло (акрил, органічне скло) або поліметилметакрилат (ПММА) - прозорий і легкий матеріал розкішних кольорів та фактур. До інших переваг акрилу відносяться легкість, довговічність, гігієнічність і невисока ціна. Прикраси з акрилу - це гостромодні штучки, які носять упевнені в собі люди. Наприклад, прихильницею прикрас з полімерів виступала незрівнянна Коко Шанель. Їй дуже подобалася можливість часто міняти подібні прикраси, залишаючись на висоті стилю.

З акрилу можна зробити різні вироби для бізнесу - подарункові кубки;

сувеніри та рекламна продукція;

панелі для приладів;

номерки для гардероба;

Цінникоутримувачі;

підставки для різних предметів;

холдери і таблички і багато іншого.

Для робіт по акрилу потрібна лазерная резка акрила.

НОСКА

Перш за все, необхідно уникати контакту полімерних матеріалів з твердою поверхнею.

Завжди знімайте біжутерію перед походом в басейн або сауну.

Морська вода також несприятливо може позначитися на властивостях виробів.

Прикрасам з акрилу протипоказаний контакт з агресивними середовищами. Це може бути косметичний крем, лак для волосся та інша побутова хімія.

Рекомендується надягати біжутерію безпосередньо перед виходом в люди і знімати її відразу після повернення додому.

Для зберігання виробів підійдуть коробочки з м'якою тканиною або оксамитові мішечки.

ЧИЩЕННЯ І ДОГЛЯД

Прикраси з органічного скла досить міцні і зносостійкі, але не варто забувати, що це делікатні речі. Вони потребують дбайливого ставлення і правильного догляду за собою, так як це матеріал глянцево-дзеркальний.

Догляд за оргстеклом нескладний як в силу використовуваних для цього методів, так і застосовуваних для цієї мети коштів.

Найефективнішим простим і безпрограшним варіантом для очищення поверхні служить - мікрофібра ( «ганчірочка» для протирання окулярів, лінз фотоапаратів). Варто тільки «подихати» на виріб і протерти його такий «ганчіркою» і воно засяє, як новий.

Для регулярного чищення оргскла використовується звичайна вода, в разі більш серйозного забруднення можна використовувати теплу воду з м'яким миючим засобом.

Часом поверхню оргскла стає брудною через жирних і масляних плям (як на екрані мобільного телефону). З такою проблемою впоратися не складно і це не займе багато часу. Для очищення таких забруднень рекомендуємо застосовувати якісний бензин або ж гас.

У разі, коли прикраса отримало сильне забруднення, його очищення необхідно провести у ванній кімнаті. Акуратно і не поспішаючи покладіть прикраса в ванну, включіть душ і гарненько промийте забруднену поверхню струменем теплої води. Після повноцінних водних процедур, акуратно протріть фарбування м'якою тканиною. При природній сушці на прикрасі можуть утворитися водяні розводи.

Перш, ніж витирати вироби з акрилу шматочком замші або м'якою тканиною, потрібно переконатися, що на їх поверхні немає твердих включень, в іншому випадку може зіпсуватися поверхню.

Після інтенсивного протирання акрил стає статично зарядженим і, як наслідок, притягує пил. Поступово це може привести до появи мікротріщин і утворення матовості скла. Тому прикраси повинні бути оброблені антистатичним миючим засобом, який розпорошується прямо на прикрасу і розподіляється м'якою тканиною. Матеріал не витирають насухо. Ефект відштовхуючий пил зберігається довго.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ

Забороняється чистити вироби з акрилу хімічними засобами, а також використовувати для цього тканини, змочені трихлоретиленом, бензолом та іншими розчинниками. Пам'ятайте, що для очищення акрилових виробів можна використовувати абразивні чистячі засоби, які дряпають губки або серветки.

Протирати вироби сухими серветками не рекомендується, це викличе статичну електрику, і до виробу почнуть притягатися пилинки. Крім того, сухе тертя - часта причина появи подряпин. Також не рекомендується використовувати в якості матеріалу для очищення краєчки кофтинок, светри і т.п.

Не допускайте падіння прикрас з акрилу, так як саме воно є основною причиною утворення тріщин і зазубрин.

Ніколи не використовуйте гострі предмети, наприклад, леза для гоління або ножі для видалення бруду і сторонніх часток з поверхні акрилу.

Виконуйте ці прості рекомендації, і прикраси багато років будуть радувати Вас і оточуючих.

07.11.2019



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2019p. 
На головну сторінку