Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №939 від 14.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Роман Алексійчук: «До програм енергоефективності потрібно максимально залучати простих людей»

Роман Алексійчук: «До програм енергоефективності потрібно максимально залучати простих людей»

Другий форум енергоефективності «Велике Рівне» - став напевно самою значною подією минулого тижня для Рівного та й всієї області. Тому, цікава думка про цей захід тих людей, які займаються вирішенням проблем економії енергоносіїв, що називається «на землі». Тому вже після форуму автор вирішив поспілкуватись з головою правління «ГО Рада голів ОСББ міста Рівне» Романом Алексійчуком.

- Як Вам сам форум?

- Захід проведений на дуже високому рівні. Раніше подібні форуми відбувались лише у великих містах і дуже добре, що Рівне вже вдруге організував такий форум.

- Що Вам сподобалось?

- По-перше, це представництво і рівень учасників. До нас приїхали провідні фахівці та компанії, які мають досвід, технології та обладнання. Також дуже добре, що були представленні провідні місцеві виробники пінопласту, дверей, вікон та іншої продукції. Були представленні нові технології, які можуть суттєво заощадити витрати наших містян на оплату того самого тепла. Хочу сказати, що таких технологій багато. Ось наприклад - ІТП (індивідуальні теплові пункти). Їх встановлення дасть змогу пропускати гарячу воду по системі тепломереж будинку не один раз як сьогодні, а два – три рази, таким чином економлячи тепло і зменшуючи його витрату.

- На Вашу думку, куди слід рухатись організаторам подібних заходів?

- Думаю, потрібно максимально популяризовувати такі форуми серед простих містян. Сьогодні акцент робиться на головах ОСББ, а вони вже мають дуже багато інформації по тематиці енергоефективності, програмах, які діють в місті. Натомість самі власники квартир не завжди мають уявлення про всі переваги тієї чи іншої програми енергоефективності. Саме їх потрібно інформувати та роз?яснювати необхідність енергомодернізації будинків, де вони живуть. Це складна робота, але її потрібно робити постійно та цілеспрямовано, тому що ОСББ - це громадська організація співвласників багатоквартирних будинків, і голова ОСББ не може приймати одноосібних рішень, потрібна підтримка мешканців, а вони повинні чітко розуміти, що будуть отримувати після того ж утеплення будинку, або встановлення ІТП. Без підтримки власників квартир неможливо здійснювати програми з енергоефективності.

14.11.2019Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 14.11.2019p. 
На головну сторінку