Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №939 від 14.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Сергій Паладійчук: «Рівне стало столицею України з енергоефективності»

Сергій Паладійчук: «Рівне стало столицею України з енергоефективності»

Наприкінці минулого тижня в обласному центрі пройшов вельми цікавий, навіть в масштабах всієї України, захід – «Велике Рівне. Енергоефективність – 2019». Напередодні проведення дводенного заходу організатори форуму провели прес-конференцію.

Як заявив секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук: «Сьогодні Рівне стало фактично столицею України з енергоефективності. В місті вже кілька років поспіль проводяться масштабні заходи спрямовані на економію тепла та електроенергії і вони вже приносять суттєві результати. Так, в місті споживання природного газу зменшилось в два рази. Наша мета – вже найближчим часом скоротити споживання газу в Рівному ще в два рази і таким чином довести, що можна мінімізувати використання дорогого природного газу. Це реально».

Для того, щоб досягнути цієї амбітної мети, яка, до речі, вигідна усім містянам, адже вартість опалення квартир та домівок лягає сьогодні важким тягарем на гаманці пересічних рівнян, потрібно впроваджувати новітні технології енергозбереження. Саме для того, щоб стимулювати цей процес і проводиться вже в друге в Рівному форум. При цьому, як зауважив Сергій Паладійчук, потрібно не тільки впроваджувати нові енергозберігаючі технології, утеплювати будинки та об?єкти соціальної інфраструктури.

Дуже важливим є залучення коштів як місцевого бюджету, а в цьому Рівне дійсно є одним з лідерів по Україні, так і коштів державного бюджету і зовнішніх ресурсів. Як один з прикладів якісного використання зовнішнього фінансування Сергій Паладійчук навів приклад співпраці влади Рівного з програмою «НЕФКО» в рамках якої будуть утеплені відразу кілька міських дитячих садочків.

Також планується кардинально оновити міське освітлення Рівного, перевівши вуличні ліхтарі з класичних ламп на світодіодні, які дадуть кращу якість самого освітлення міських вулиць і при цьому суттєво зменшать витрати електроенергії, яка сьогодні коштує дуже недешево.

Варто додати, що на нинішній захід до Рівного прибули представники фірм, науковці, державні діячі з різних регіонів України та іноземні гості. Все це говорить про те, що Рівне дійсно є в авангарді боротьби за енергоефективність.

14.11.2019Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 14.11.2019p. 
На головну сторінку