Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №945 від 26.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Щоб ваші пампухи вдалися пишними і смачними

Щоб ваші пампухи вдалися пишними і смачними

• Замість паперових серветок чи рушників можна використовувати туалетний папір (звичайний, без домішок барвників і запаху), складений у 4–5 разів.

• Перевірити, чи нагрілася олія, можна, кинувши чайну ложечку тіста або кубик картоплі: має за 30 с стати «правильного» кольору.

• Кількість олії має бути така, щоб пампухи у ній вільно плавали і перекидалися з боку на бік. Бажано мати для цього широкий посуд із товстого металу (щоб повільно нагрівався і холонув, аби не було перепадів температури).

• До пампухів без начинки я додаю різні приправи (мускатний горіх, корицю на кінчику ножа, коріандр, мелені 2–3 бутони гвоздики), тоді вони особливо смачні.

• Пампухи із дріжджового тіста довше будуть свіжими, коли до складу жиру додати ложку-дві рафінованої олії.

• Замість олії для смаження можна використовувати смалець, масло навпіл зі смальцем.

• Якщо в олію для смаження додати ложку горілки або спирту, вона не «горітиме».

• Начинка для пампухів не має бути рідкою, бо просочиться крізь тісто, і холодною, бо гірше сходитиме тісто.

• Після формування пампухів тісто має підійти мінімум у 1,5 раза (приблизно 20 хв).

• Щоб пампухи вбирали менше олії, були пухкішими, треба додати у тісто ложку спирту.

26.12.2019



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2019p. 
На головну сторінку