Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №950 від 06.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Порушення трудового законодавства, виділення землі, будівництво заводу Kronospan:

Порушення трудового законодавства, виділення землі, будівництво заводу Kronospan:

з чим громадяни звернулися до голови обласної ради

Кожного першого понеділка місяця голова Рівненської обласної ради проводить особистий прийом громадян. 3 лютого Олександр Данильчук та фахівці виконавчого апарату ради спілкувалися з жителями Рівненщини з різних питань.

Зокрема, під час прийому обговорили питання щодо ймовірних порушень трудового законодавства, в результаті яких працівник одного з комунальних підприємств може залишитися без роботи.

Також на ім’я голови обласної ради надійшла скарга щодо порушення прав громадян на безоплатне отримання землі в одній із ОТГ Рівненщини.

Група громадських активістів звернулася до керівника обласної ради з проханням втрутитися в ситуацію щодо будівництва заводу Kronospan  в селі Городок неподалік Рівного. Вони ж звернули увагу представників обласної ради на численні, на їхню думку, прогалини в законодавстві України, які порушують права населення як споживачів комунальних послуг.

Усі звернення голова обласної ради та фахівці виконавчого апарату вивчатимуть, після чого будуть надіслані листи на адресу відповідних служб та інстанцій.

«Повноваження обласної ради є чітко визначені, ми можемо діяти лише в межах своєї компетенції. Однак дуже часто люди приходять до мене як до голови обласної ради, наче в останню інстанцію. Бо не можуть добитися правди. Тоді від свого імені я звертаюся у відповідні органи – чи до правоохоронців, чи до виконавчої влади – і прошу розібратися в ситуації», - пояснює Олександр Данильчук.

Так, завдяки втручанню голови обласної ради, вдалося вирішити питання з приватизацією земельної ділянки для учасника бойових дій. Хоча до цього чоловік не міг цього зробити.

06.02.2020



Рівне-Ракурс №10 від 06.02.2020p. 
На головну сторінку