Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №951 від 13.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Замість освіжувача повітря – оцет та сода

Важливо пам’ятати, що жоден неприємний запах на кухні, а також у холодильнику не з’являється сам по собі.

Причиною неприємного запаху в холодильнику можуть бути зіпсовані продукти. Тож потрібно зробити ревізію, усі зіпсовані продукти негайно викинути. Помити всі полиці холодильника. Перед тим як зачиняти дверцята, дати усім полицям повністю висохнути.

У супермаркетах можна придбати спеціальні засоби для усунення неприємного запаху в холодильнику – таблетки і контейнери – або зробити аналогічний розчин власноруч. Для цього у порожню склянку насипати трохи більше половини соди, накрити її поліетиленовою плівкою і зробити у ній кілька отворів, поставити в холодильник. Шматочки житнього хліба також чудово поглинають неприємні запахи.

Труби є головною причиною неприємного запаху з мийки. Щоб цього уникнути, треба використовувати дрібні сіточки, які захищають каналізацію від потрапляння залишків їжі. Якщо ж запах вже з’явився, у зливний отвір треба насипати соду, а через кілька хвилин влити оцет в пропорціях 1 до 2. Не забувайте регулярно чистити сифон.

Можна приготувати очищувач повітря: змішати дві склянки білого оцту з однією склянкою висушених трав типу лаванди, гвоздики, чебрецю, хвої. Покласти компоненти в каструлю, кип’ятити протягом 10 хв, остудити. Налити в каструлю зі щільною кришкою, настоювати протягом трьох-чотирьох тижнів. Процідити, налити в пульверизатор або в будь-яку іншу пляшечку, що має розпилювальний пристрій.

13.02.2020



Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2020p. 
На головну сторінку