Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №953 від 27.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як оздоровити призовника – проблема державна

Як оздоровити призовника – проблема державна

У міській лікарні № 3 Рівного людно. Юнаки проходять медогляд у рамках приписної кампанії. Один з відвідувачів – учень місцевого професійного ліцею Андрій Фомич. Хлопцеві шістнадцять років і він тут уже вдруге. Попереднього разу в нього виявили сколіоз.

– У майбутньому хочу пов’язати життя з військовою службою. Тож прийшов на повторний медогляд, – говорить юнак. Він упевнений, що в час протистояння збройній агресії Кремля захищати Вітчизну повинен кожен чоловік. І хлопцеві є з кого брати приклад. Бо його батько – учасник АТО, який пройшов гарячі точки Донбасу у 2016-му.

Іншому співрозмовнику – Олександру Новікову – теж шістнадцять. Він готується вступити до військового вишу. І тема війни для нього теж актуальна. Його тато – Олег Новіков – діючий військовий, старший офіцер управління ОК «Захід», який бере участь в АТО (ООС) з 2014 року.

Зі слів старшого лікаря медичної призовної комісії Тамари Стецюк, роботи у них дуже багато. Здоров’я молоді лишає бажати кращого. Виявляють чимало аритмій унаслідок порушень роботи серця, патологій щитоподібної залози, є серед відвідувачів і такі, в кого вперше виявлено туберкульоз.

– Рівненщина є ендемічним регіоном з часів Чорнобильської трагедії. Якщо раніше профілактику зобів робили, починаючи з дитячих садочків і шкіл, то нині цим питанням ніхто не опікується, а результат бачимо щодня під час таких оглядів, – наголошує Тамара Стецюк.

Окрім призовників та допризовників, медогляди тут проходять військовозобов’язані з-поміж рядового та сержантського складу й офіцерів запасу, які готуються до підписання контракту з військом.

27.02.2020Віктор Шубец



Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2020p. 
На головну сторінку