Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №954 від 05.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чи є коронавірус на Рівненщині?

Чи є коронавірус на Рівненщині?

Відповідь на це питання турбує все більше людей. Можна сказати, що коронавірусна паніка охоплює все більше українців. Тому на брифінгу, присвяченому проблемі з коронавірусом в нашій області, який відбувся в середу 4 березня, зібралася рекордна кількість журналістів.

Самим високопоставленим учасником брифінгу був перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Подолін. За його словами, поки що жодного випадку зараження коронавірусом на Рівненщині не виявлено. Однак влада, медики та прикордонники працюють над тим, щоб не допустити епідемії. На всіх пунктах перетину кордону чергують прикордонники в масках та рукавичках, які усім бажаючим перетнути кордон вимірюють температуру спеціальними безконтактними термометрами (двадцять штук прикордонникам передала РОДА). Процедура займає усього чотири секунди, і вже шість з половиною тисяч чоловік її пройшли. Таким чином, на пунктах пропуску, розташованих в нашій області, перевіряють за день в середньому тисячу бажаючих перетнути кордон. Якщо людину з підвищеною температурою виявлять, то для неї вже підготовленні місця в Рівненській міській і Сарненській районних лікарнях.

Звісно, підчепити вірус можна не лише за кордоном, а й в Україні, принаймні така небезпека існує. Тому, якщо людина відчула симптоми хвороби: гарячку, кашель, ускладнене дихання – варто звернутися до свого сімейного лікаря, або подзвонити на гарячу лінію Міністерства охорони здоров?я за номером 15-45, або в наше обласне управління охорони здоров?я за номером (0362) 26-67-34 з 09:00 до 18.00 год, з понеділка по п?ятницю.

Вцілому, на суб’єктивну думку автора, потрібно до нової китайської інфекції ставитись спокійно. Навіть в самому Китаї від коронавірусу померло менше людей ніж від грипу, а чисельність захворівших, а це близько 90 тисяч людей, не виглядає дуже великою в порівнянні з населенням КНР, яке наближається до півтора мільярди. Хоча і нехтувати правилами рекомендованими МОЗ не варто, адже вони перевірені часом і багатьма епідеміями хвороб, не менш небезпечних ніж нинішній коронавірус.

05.03.2020Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 05.03.2020p. 
На головну сторінку