Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №956 від 19.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Переходимо в он-лайн спілкування з податковою службою

У зв’язку із проведенням карантинних заходів через пандемію коронавірусу, податківці пропонують максимально використовувати можливості дистанційного зв’язку з ГУ ДПС у Рівненській області та максимально скоротити відвідування підрозділів служби, користуючись електронними сервіси ДПС та Електронним кабінетом.

Зокрема, через відкриту частину Електронного кабінету (https://cabinet.tax.gov.ua) можна скористатись інформацією, яка є загальнодоступною, зокрема податковим календарем, інформацією з реєстрів страхувальників, платників єдиного податку, платників ПДВ та інших реєстрів, завантажити бланки податкової звітності тощо.

У приватній частині Електронного кабінету, після ідентифікації особи, крім зазначених вище сервісів, будуть доступні ще і такі:

– стан розрахунків з бюджетом;

– листування з органами ДПС;

– облікові дані;

– пошук інформації в реєстрах ДПС;

– подання заяв/запитів;

– подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді;

– сплата податків;

– перегляд даних СЕА ПДВ;

– інші електронні сервіси.

Також за допомогою приватної частини сервісу «Електронний кабінет платника», платники мають можливість отримати інформацію про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Крім цього, на субсайті Територіальних органів ДПС в Рівненській області за посиланням http://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/elektronni-servisi-/ розміщено інші електронні сервіси, зокрема:

Інформація з реєстрів (https://cabinet.tax.gov.ua/registers):

– дані про взяття на облік платників;

– реєстр страхувальників;

– дані реєстру платників ПДВ;

– реєстр платників єдиного податку;

– інформація про РРО;

– дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового;

– реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами.

Дізнайся більше про свого бізнес партнера http://tax.gov.ua/businesspartner).

За допомогою цього сервісу можна перевірити потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (http://zir.tax.gov.ua/), де можливо передивитись «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Сервіс «Пульс» (http://tax.gov.ua/others/puls-), за допомогою якого можна повідомити про неправомірні дії працівників ДПС.

Електронна звітність (http://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/), де розміщено Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності».

Банер «Декларування громадян» https://if.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/

Податківці наголошують, оскільки існує загроза поширення коронавірусу, відвідування підрозділів служби – зайвий ризик для платників податків та працівників Головного управління ДПС в області. Тому просять використовувати дистанційні сервіси, адже вони не передбачають візиту до податкової служби.

19.03.2020



Рівне-Ракурс №10 від 19.03.2020p. 
На головну сторінку