Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №958 від 02.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як діє «оцтова терапія» на волосся

Як діє «оцтова терапія» на волосся

Здавна людям відомо, що оцет є чудовим помічником на кухні для кожної господині, а також має очисні властивості. Однак його діапазон застосування цим не обмежується. Із давніх-давен оцет використовується для надання волоссю шовковистості та блиску.

Ось три дієвих способи використання оцту по догляду за «короною» на вашій голові.

Один із найвідоміших трихологів (спеціалістів з волосся) у Торонто Тоні Чаар вважає, що тільки оцтове ополіскування робить волосся по-справжньому здоровим та красивим. Основна перевага даного ополіскування у тому, що воно підходить волоссю абсолютно усіх типів – сухому і жирному, прямому і кучерявому, короткому й довгому, фарбованому й натуральному.

Для полоскання візьміть білий дистильований оцет, але найкраще використовувати нефільтрований сирий яблучний, адже він містить ферменти й мінерали, яких може не бути в інших типах оцту через посилену обробку, очищення й перегрів.

Щоб очистити шкіру голови, покращити її здоров’я і позбутися лупи, сполосніть волосся розчином із 1/2 склянки оцту, змішаних із 2 склянками теплої води, після того як помиєте голову. Ви можете додати кілька крапель олії шавлії. А також можете сполоснути волосся цим розчином, загорнути голову рушником і залишити на півгодини. Ополіскування можна проводити щодня, але не рідше одного разу на тиждень.

Оцет відновлює блиск волосся. Воно стає гладким, шовковистим, і легше розчісується. Не бійтеся, при цьому волосся не буде пахнути оцтом, як інколи помилково вважають.

Зважаючи на ваш тип волосся, ви можете використовувати оцет від одного до трьох разів на тиждень. Однак він може зробити ваше волосся трохи сухим. Тому можна спочатку застосувати кондиціонер для волосся, а після цієї процедури сполоснути оцтом: для цього потрібно розвести 1 стакан оцту 2 склянками теплої води і додати краплю ефірної олії (за бажанням).

Оцет допомагає видалити старе волосся із гребінця. Розведіть оцет у воді – у пропорції один до одного, додайте 1–2 краплі ефірної олії на ваш вибір і залиште гребінець у цьому розчині на ніч. Потім промийте його і очистіть.

02.04.2020



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2020p. 
На головну сторінку