Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №960 від 17.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Соду – в косметичку!

Ефективний пілінг.

Додати дрібку соди до лосьйону чи молочка для вмивання. Змішати просто на долоні й нанести на обличчя м’якими рухами. Помасажувати кілька хвилин і змити прохолодною водою. Цей скраб звільнить шкіру від омертвілих клітин і відкриє пори. Шкіра стане гладенькою й ніжною.

Засіб проти вугрів.

Щоденне вмивання теплим розчином соди ефективне при вугревих висипах. Розчин підсушує шкіру, зменшує подразнення. На великі вугрі можна нанести кашку з соди і залишити на кілька годин.

Маска для проблемної шкіри.

Змішати 2 ст. ложки борошна (пшеничного, вівсяного, гречаного) чи крохмалю з 1 ч. ложкою соди. Розвести теплою водою до консистенції сметани. Нанести на очищене обличчя й залишити на 10–15 хв. Змити теплою водою. Процедуру треба робити раз на тиждень.

Кондиціонер для волосся.

Сода чудово очищує волосся від зайвого жиру й залишків косметики – пінки, гелю, лаку. Перед миттям голови змішати шампунь і соду (4:1) та вимити голову. Волосся буде м’яким і блискучим. Суміш можна використовувати й для фарбованого волосся.

Порошок для зубів.

Перед тим як чистити зуби, посипати поверх пасти содою. Такий скраб відчистить плями на зубах, не пошкоджуючи емалі.

Ліки для ясен.

Змішати соду з водою, щоб отримати суміш, схожу на зубну пасту. Нанести пальцями на лінію подразнених десен і промасажувати м’якою щіткою. Прополоснути.

Дезодорант для рота.

Неприємний запах можна нейтралізувати, якщо кілька разів на день полоскати ротову порожнину розчином соди: на 1 скл. теплої води 1 ч. ложку соди. Цей розчин також усуває неприємний запах поту під руками.

Швидка допомога для очей.

Сода допомагає вивести з організму зайву воду, позбавивши вас мішків під очима. На 1 скл. води узяти 1 ч. ложку соди (або ж на заварку чаю), змочити у ньому ватні диски й покласти на повіки на 10–15 хв.

Сіль для ванни.

Щоб розслабитися після важкого трудового дня, варто приготувати суміш: по 2 ст. ложки солі і соди, кілька крапель ефірної олійки. Усі інгредієнти змішати і тримати в закритій баночці. На одну ванну стане 1 ст. ложки суміші. Така ванна заспокоїть нервову систему, зробить шкіру гладенькою і пружною.

17.04.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2020p. 
На головну сторінку