Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №977 від 13.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чи потрібно молоти каву вдома?

Змолоти самому або віддати на помел? Сьогодні апарати, в лічені миті перемелюють цілі кілограми дорогоцінних зерен. Бажаючи заощадити час, більшість з нас вважають за краще не молоти каву самим. Нічого не скажеш, дуже приємно відчувати через пакетик тепло, яке віддають нагріті в процесі перемелювання зерна. Але якраз саме в такі моменти є про що задуматися.

Розігріті зерна втрачають багато своїх смакових якостей, зварений з уже гарячого порошку напій не буде таким ароматним, яким повинен бути. Тому молоти зерна вручну, за допомогою хорошої кавомолки, – не просто спосіб убити зайвий час або зайняти чимось руки. Це найдієвіший метод, що дозволяє отримати найкращий результат.

Не рекомендується використовувати електрокавомолки для подрібнення інших продуктів – панірувальних сухарів, перцю і тому подібних. Їх запах, який неминуче і надовго залишиться в кавомолці, відіб’є будь-яке бажання надалі молоти каву за допомогою електрики. Для цих цілей ідеальним варіантом буде відповідна функція кухонного комбайна.

Видів помелу існує декілька, і часто в залежності від них вибирають спосіб приготування кави. Так, грубий або великий помел підійде для заварювання в будь-якому кавнику. Середній, який використовують найчастіше, годиться для приготування кави практично будь-якими способами. Тонкий, а також тонкий помел еспресо призначений для приготування в кавоварках еспресо.

Подрібнена таким чином кава підходить для пропускання через нього гарячого струменя води. Ну а надто тонкий, або порошкоподібний, помел, необхідний для варіння справжньої кави по-турецьки. При цьому використовується джезва або турка, в яку потрібно засипати максимально подрібнені зерна.

13.08.2020



Рівне-Ракурс №10 від 13.08.2020p. 
На головну сторінку