Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №990 від 12.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як приготувати корисне масло

Як приготувати корисне масло

Важливо правильно перетопити вершкове масло, тоді воно трансмутує й із нього виходить золотавий, чистий продукт - гхі.

Масло ріжуть на невеликі шматки й розтоплюють. Щойно масло закипіло, вогонь зменшують до мінімального. У міру розтоплювання масла зверху утворюється шапка білої піни, яку постійно знімають. До речі, її можна використовувати для приготування їжі.

Під час перетоплювання може відбуватися підгоряння, але не самого масла, а осаду, який випадає на дно каструлі. Тому, щоб уникнути підгоряння, беруть каструлю з товстим дном і топлять на дуже слабкому вогні. Масло на початку процесу мутне, потім світлішає, а на дно випадає осад. Через 10-15 хв зняти каструлю з вогню й обережно, тонким струменем так, щоб увесь осад залишився на дні, перелити масло в іншу каструлю. Кришкою взагалі не накриваємо, для того щоб випаровувалася вода. Пінку збираємо увесь час, це зсілий казеїн.

Коли колір масла став золотавим, викладіть друшляк чистою марлею та процідіть гхі в банку. Це переливання й проціджування слід робити двічі. Із банки, за потреби, треба відбирати гхі сухою, чистою ложкою. Для того щоб одержати 1 л гхі, знадобиться 5-6 пачок якісного масла по 200 г.

Масло гхі не горить під час смаження. Це дуже велика перевага, тому що олія й вершкове масло під час горіння стають канцерогенними, утворюють вільні радикали, а також є важкими для перетравлювання. Гхі - це єдине масло, яке не втрачає своїх корисних властивостей під час смаження. Якщо масло гхі розшаровується, то вихідне масло - неякісне.

Гхі - найкращий засіб для лікування, воно також є основою для багатьох ліків. Якщо ви хочете лікуватися з його допомогою, то треба вживати по 1 ч. л. за 10 хв до їди. Скільки прийомів їжі - стільки й прийомів гхі. Для використання в їжу гхі практично не має ніяких протипоказань.

Топлене вершкове масло, говориться у Ведах, не схильне підвищувати кількість жиру в крові, тому що його властивості сприяють не тільки потраплянню жиру в кров, а і його швидкому всмоктуванню в клітини організму.

Використовуємо від застуди: додаємо до гхі мелений імбир і куркуму по 1 ч. л. на 100 г гхі та ставимо майонезну баночку на водяну баню на 20 хв для розчинення. Профільтрувати й зберігати в холодильнику. Застосовувати всередину по 1 ч. л. тричі на день і розтирати грудну клітку й руки.

12.11.2020



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2020p. 
На головну сторінку