Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1000 від 28.01.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як можна перевірити якість ґрунту за допомогою мильної піни

Головна мета будь-якого поважаючого себе садівника – зібрати багатий урожай або мати гарний, квітучий сад. Головним фактором успіху всієї цієї кампанії є склад ґрунту і його якість.

Зробити землю родючою під силу кожному, потрібно тільки знати, чого не вистачає землі на ділянці. Дізнатися про це допоможе мильна піна.

Лайфхак з мильною водою

Щоб перевірити цей цікавий спосіб, досить мати при собі відро, рідке мило або засіб для миття посуду і воду. Необхідно змішати всі складові до утворення густої пінної шапочки.

Обрану ділянку, яку потрібно перевірити, залити піною і залишити на кілька хвилин. Після закінчення часу можна спостерігати, як різні мешканці ґрунту прагнуть вилізти назовні. Саме живність розповість, в якому стані знаходиться ґрунт і які маніпуляції варто провести для поліпшення ґрунту.

Що скажуть про ґрунт його мешканці

Виявлення дощового хробака або інших представників цього виду дає сигнал про те, що з землею все в порядку і на ній достатньо всіх корисних речовин. Багато людей звертаються з хробаками зовсім не дбайливо, їх знищують, не підозрюючи, яку користь несуть черв’яки. Але ж вони – відмінний гарант багатого врожаю (за рахунок збагачення землі киснем і мікроелементами).

Якщо на поверхні Землі спостерігається капустянка, слиз або інші шкідники, то це очевидний сигнал, що ґрунт варто обробити і в майбутньому не забувати про профілактичні заходи, щоб вони знову не поверталися на цю ділянку землі. Наявність цих шкідливих комах також говорить про те, що ґрунт в цьому місці досить вологий.

Здоровий і родючий ґрунт – це безперервна і активна екологічна система, яка густо населена величезною кількістю живих істот різного розміру, де кожен виконує свій функціонал. Тому поганим показником буде служити повна відсутність будь-яких організмів. У якісному ґрунті повинні розвиватися різноманітні черв’яки і інша корисна живність, які допомагають в переробці ґрунту, чим підвищують його фертильність. Для порятунку ґрунту необхідно забезпечити його збалансованими добривами.

28.01.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.01.2021p. 
На головну сторінку