Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1015 від 13.05.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Тигрові булочки з хрусткою скоринкою

Тигрові булочки з хрусткою скоринкою

Тісто: 500 г борошна пшеничного; 250 мл молока теплого; 65 мл води; 15 г дріжджів свіжих; 20 г цукру; 40 мл олії; 9 г солі. Рисова намазка: 100 г борошна рисового; 1 ч.л. сухих дріжджів; 150 мл води теплої; 10 г цукру; 1 ст.л. олії; 1/4 ч.л. солі.

У теплій суміші молока і води розчинити дріжджі, додати цукор, трохи борошна із загальної кількості, розмішати, дати піднятися до пінної «шапочки».

У глибокій мисці змішати просіяне борошно, сіль, опару, олію і замісити гладке тісто. Залишаємо в теплому місці на 1,5-2 години, тісто має подвоїтися в об’ємі. Далі акуратно розділити його на 10-12 рівних частин. Кожну частину скачати в кулю, укласти на деко застелене пергаментом, накрити плівкою і залишити на розстойку.

Через пів години після того як сформували булочки потрібно приготувати рисову намазку для покриття булочок, яке при випічці потріскається і красиво зарум’яниться. Всі інгредієнти для намазування змішати вінчиком, за консистенцією маса буде схожа на сметану.

Булочки покрити товстим шаром намазки з усіх боків.

Випікати при 200 оС близько 25-30 хв до підрум’янювання.

13.05.2021






Рівне-Ракурс №10 від 13.05.2021p. 
На головну сторінку