Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1018 від 04.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чому медики не рекомендують вживати арахіс у великій кількості

Чому медики не рекомендують вживати арахіс у великій кількості

Алергія

За даними вчених, цей вид бобових вважається одним з головних алергенів. З цієї причини, якщо перевищити добову норму споживання арахісу, у людини може трапитися серйозна алергічна реакція. Існує навіть ризик смерті. До основних симптомів алергії на арахіс відноситься нежить, свербіж шкіри і висипання, порушення роботи травної системи, задишка і неприємні відчуття в горлі.

Погіршення здатності організму засвоювати мінерали

Арахіс містить великий обсяг фосфору, який представлений у вигляді фітинової кислоти. З цієї причини він не дозволяє належним чином засвоюватися мінералам, які надходять в організм і, які важливі для нормального функціонування всього організму.

Грибкова інфекція

Зловживання арахісом може призвести до зараження організму афлатоксинами. Цей токсин виробляють гриби, які ростуть в країнах, де вирощують арахіс. Він легко проникає в продукт через м’які стручки арахісу. Якщо в організм потраплять афлатоксини, людина ризикує зіткнутися з раком печінки. І головна проблема полягає в тому, що токсин неможливо знищити навіть в процесі смаження. З цієї причини важливо купувати якісний продукт.

Ожиріння

Багато хто любить арахіс за те, що він досить ситний. Його часто вживають в якості перекусу. Але важливо розуміти, що арахіс допомагає довго залишатися ситим завдяки тому, що він містить в собі велику кількість калорій. У зв’язку з чим зловживання продуктом може привести до появи зайвої ваги і ожиріння.

Порушення балансу жирних кислот

Арахіс багатий омега-6 жирними кислотами, які беруть участь у виробництві енергії. Однак всі свої властивості він може проявити тільки при наявності омега-3. Тому якщо вживати багато арахісу, омега-6 буде накопичуватися в організмі, що призведе до посилення запальних процесів і до проблем з серцем.

04.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2021p. 
На головну сторінку