Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1019 від 10.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Влада зриває розгляд «земельного» подання «Батьківщини»

Попри спроби президента завадити законному розгляду справи про неконституційність «земельних законів» в Конституційному Суді, команда «Батьківщини» разом з народом захищатиме національні інтереси та буде боротися за право українців бути господарями на своїй землі.

Про це заявила Юлія Тимошенко після засідання Конституційного Суду України, на якому розглядалася справа щодо неконституційності закону про розпродаж сільськогосподарської землі.

«Враховуючи, що в Конституційному Суді, за моїми оцінками, все ж таки є більшість, щоб визнати цей закон неконституційним, сьогодні за дорученням президента Управління державної охорони силоміць завадило участі у судовому засіданні двох суддів – Голові КСУ Олександру Тупицькому і судді КСУ Олександру Космініну. Це зроблено, щоб не допустити ухвалення Конституційним Судом законного рішення про неконституційність розпродажу сільськогосподарської землі», – переконана Юлія Тимошенко.

За її словами, саме через відсутність двох суддів КСУ головуючий у справі був вимушений перенести розгляд справи на невизначений наразі термін.

«Те, що відбувається за лаштунками Суду, переходить всі дозволені межі. Таким чином здається українська земля іноземним корпораціям і банкам. І все це очолюється президентом і «слугами народу». Але ми не плануємо здаватися. Ми йдемо вперед. Якщо КСУ, президент, ЦВК діятимуть неконституційно, то ми будемо об’єднувати народ і захищати національні інтереси на площах», – запевнила лідер «Батьківщини».

10.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2021p. 
На головну сторінку