Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1034 від 23.09.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як зробити банановий лікер в домашніх умовах

Знайти цей алкогольний напій у супермаркетах досить складно, та й вартість не надто по кишені, а от приготування його вдома займе не більше 30 хвилин.

Інгредієнти:

3 дозрілі банани;

0,3 л горілки;

150 мл свіжого молока;

1 банка (400 г) згущеного молока;

2 курячі яйця.

Приготування:

Банани очистити, нарізати дрібними шматочками шириною 2-3 см. Відокремити білки від жовтків, надалі знадобляться тільки білки. Змішати міксером до однорідної консистенції свіже і згущене молоко, білки яєць, шматочки банана. Тонкою цівкою влити горілку, продовжуючи перемішувати. Герметично закрити, покласти лікер в холодильник на 45 хвилин. Профільтрувати отриманий напій через марлю, потім розлити в пляшки для зберігання. Лікер можна пити відразу без настоювання. Термін придатності в холодильнику – до 30 днів, але краще вжити напій в перші 7 днів, потім смак може стати гірше. Міцність – 13-15?%.

23.09.2021



Рівне-Ракурс №10 від 23.09.2021p. 
На головну сторінку