Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1038 від 21.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Яким повинен бути догляд за спатифілумом, щоб квітка постійно цвіла

Яким повинен бути догляд за спатифілумом, щоб квітка постійно цвіла

По суті рослина не вибаглива і не вимагає особливого догляду. Але це не означає, що про неї потрібно згадувати раз на місяць. Полив, температура і освітлення – ось основні фактори, що впливають на зростання і цвітіння спатифілуму.

Спатифілум в народі називають «жіночим щастям». Рослина служить прикрасою приміщення, очищає повітря, а ще вважається, що квітка налагоджує гармонію в сім’ї. Її навіть називають «натуральним пилососом», бо рослина має властивість очищати повітря від пилу, усуває шкідливі випаровування, навіть може знизити шкоду від випромінювання домашньої техніки. Крім цього, спатифілум надзвичайно красивий, білосніжні квітки прекрасно доповнюють інтер’єр, освіжаючи приміщення.

Як ми писали раніше, «жіноче щастя» не вимагає особливого догляду. Рослина з Південної Америки воліє тепло, найкраща температура 18-24 градуси, протяги вона не любить. В якості ґрунту відмінно підійде суміш дернової і листової землі з перегноєм, торфом і річковим піском в рівних кількостях. А ось прямі сонячні промені квітка переносить погано, яскраве світло може спровокувати опіки. Тому знайдіть для неї місце в тіні або в півтіні. Але і зовсім темне місце не підійде для неї.

Занадто сиру землю «жіноче щастя» не любить. Краще вибрати для рослини спеціальні горщики з вбудованими піддонами, куди можна залити воду і вона помірно буде вбиратися в ґрунт. Не забувайте про обприскування. Добрива вносити краще два рази на рік навесні і влітку. В осінній і зимовий період краще не підгодовувати. Обрізати листя теж не рекомендується, досить вчасно прибирати жовте і висохле листя, яке може з’явитися.

21.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 21.10.2021p. 
На головну сторінку