Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1039 від 28.10.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Міфи про прання, в які ми досі віримо

Міфи про прання, в які ми досі віримо

Сучасні господині використовують пральні машинки, і прання речей не може тривати довше трьох годин. Ось тільки не всі речі вдається добре очистити від плям? Чому? Просто ми продовжуємо вірити в 6 міфів про прання і неправильно перемо одяг.

Якщо ви не впевнені, як прати ту чи іншу річ, подивіться на бірку. На ній вказана температура, при якій найкраще виводяться плями, а річ не пошкоджується.

Міф №1. Одна універсальна програма відпере всі речі.

Багато людей вважає, що всі ці численні програми на пральній машинці – витівки маркетологів для більшого витягування грошей. Господині обирають одну програму для всіх типів речей. Але правильна програма потрібна для підбору температури води за типом тканини і кількості оборотів при сушінні. Хочете, щоб річ служила довго, виберіть програму під неї.

Міф №2. Ідеальна вода для прання – 30 градусів.

Тільки в тому випадку, якщо у вас білкові плями, наприклад, молоко, кров, їжа; або рослинні: трава, фрукти, соки. Інші плями відпираються при вищій температурі води.

Міф №3. При високих температурах всі плями краще відпираються.

Кожна річ вимагає індивідуального підходу, вони люблять сортування. Бавовна, льон і кольорові речі не люблять температури вищої за 60 градусів. А ось шерсть і шовк – більше 40. В іншому випадку можна отримати місиво із змішаних кольорів або вовняну кофту на дитину.

Міф №4. Дорослі порошки більш шкідливі за дитячі.

Порошок для дитячого одягу в своєму складі має ті ж компоненти, що і “дорослі” аналоги. При алергії у дитини краще прати її речі дитячим милом або порошком, але ополіскувати кілька разів і сушити на вулиці.

Міф №5. Немає різниці між порошком для пральної машинки і ручного прання.

Різниця є. В ручному порошку немає норм щодо піноутворення. Вона утворюється, витікаючи через машинку. Можна отримати пінну вечірку у ванній в кращому випадку, а у гіршому – згорілий мотор або електронний блок управління.

Міф №6. Можна прати всі речі одним порошком.

Гірше від цього не буде, але тільки білі тканини почнуть швидше жовтіти й сіріти, а кольорові – втрачати малюнок.

28.10.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.10.2021p. 
На головну сторінку