Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1054 від 10.02.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Дороги, які ми не обираємо…

Дороги, які ми не обираємо…

Сніг зійшов у лютому, що саме по собі дивина, але набагато більшим сюрпризом стало те, що відкрилося після танення снігу…

Напевно, важко коректно перекласти на інші мови вислів «сніг зійшов разом з асфальтом», але ми всі розуміємо значення цього невеселого жарту. Наші нещасні дороги, принаймні більша їх частина, сьогодні нагадують зону бойових дій. Ями, ями, ямки. На жаль, тротуари і прибудинкові території також мало вирізняються від доріг. Навіть пішохідна частина центру Рівного нагадує поле битви, де «працювала» артилерія. Когось дивує така картина? Ні, ми звикли, адже словосполучення «ямковий ремонт» теж незнайоме у більшості цивілізованих країн. Так, грошей на ремонт доріг та інфраструктури не вистачало ніколи. Однак, латання асфальту має свої межі. Тобто, коли кожен рік в одному місці міняти кілька квадратних метрів покриття, то років за десять на це витратяться кошти еквівалентні повноцінному ремонту невеликої вулиці.

На жаль, розумна ідея, яку пропагував на початку 2000-них покійний міський голова Рівного Віктор Чайка, про те, що потрібно відходити від ямкового ремонту, а робити капітальний ремонт вулиць, забута і забута давно. Звісно, ями на дорогах якось залатають, тротуари, можливо теж, але потім знову прийде зима, а за нею весна, і знову ми побачимо жах на дорогах. На жаль, здоровий глузд і розуміння того, що комунальні проблеми потрібно вирішувати комплексно і для цього потрібні крім грошей ще й чіткі плани, розраховані не на рік-два, а на десять-п’ятнадцять років, поки що в нас не прослідковується. На жаль.

10.02.2022Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 10.02.2022p. 
На головну сторінку