Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №293 від 24.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km

А іспанці Вєрці Сердючці

12 балів не дали!

Щоб українці, які виїхали на заробітки до Іспанії, не сумували за домівкою, знали про новини на Батьківщині не лише з телефонних розмов чи з Інтернету, а й читали на папері - створено газету “Українець в Іспанії”. Її приватний видавець, киянин Ігор Михайленко, нещодавно побував у Рівному, зустрічався з обласним та міським керівництвом для налагодження зв’язків та пошуку інформації з метою викладу на сторінках газети. Цей пан каже, що найбільше українців (33 відсотки) живе й працює у східних іспанських провінціях. Найбільше тамтешнє місто - Валенсія. Саме там знаходиться офіс Федерації українців - громадської організації наших співвітчизників, і видається “Українець в Іспанії”, якого вийшло поки що три числа.

У нас - стріляй-паляй, скільки заманеться...

Луцька міська влада взялася активно захищати спокій городян у нічний час. Нещодавно їхній міський голова цікавився у підлеглих та міліціянтів, чому не завжди виконується його розпорядження про заборону феєрверків та салютів після 22-ї години. Кажуть, зараз мерія розробляє спеціальні грізні штрафи для порушників нічної тиші. Тим часом у Рівному не сумно: якщо не бабахкає на території центральних кафешок або на околицях небо не міниться різними барвами, то стає підозріло, чи все гаразд у нашому рідному місті.

Ставайте зеленими туристами

За чотири кілометри від Дубного сяк-так животіє село Ясенівка, а радше хутір. Бо нині там десять дворів проти шістдесяти за радянських часів. У селі топче ряст всього одна людина чоловічої статі - дід Іван, чоловік баби Каті. У решті селянських обійсть - самі жінки похилого віку. От дід їм і допомагає полагодити реманент, зорати конем город тощо. За це бабці просять йому в Бога довгого віку. Ні бруківки в селі нема, ні, тим більше, фельдшерського пункту. Раз на тиждень приватні підприємці доставляють селянам деякі харчі та хліб.

24.05.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 24.05.2007p. 
На головну сторінку