Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №294 від 31.05.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-km

Гоща - від слова “гостинна”

Гощанський район вдало розташований у географічному плані - практично на міжнародній трасі Київ-Чоп. Але, як кажуть, з цього толку було, як з осики груш. Проте нині, здається, стався прорив - уже вирішено, що в райцентрі Гоща до нового року інвестори збудують завод медичного обладнання. На майбутньому заводі планують шити медичний одяг як для внутрішніх потреб, так і на експорт. Також збиратимуть різне медичне обладнання. А тому створять щонайменше 250 робочих місць. Інвестором же виступає Португалія - вірніше, гощанці, що встигли заробити гарний капітал за роки нелегкої праці в далекій країні.

Тучин інвестиційний, однак без цементу

На території Тучинської сільради знаходяться чималі запаси вапняку, крейди та піску. Це якраз те, що треба для будівельного бізнесу, подумали підприємці з Данії. Обдумали, й тепер разом із Гощанською райдержадміністрацією складають кошторис та план будівництва великого заводу з виробництва піноблоків.

От аби швидше, бо дуже вже в нашій області дорого будуватися, а недавно ще й ціна на цемент у магазинах плигнула за хмари - 50 гривень мішок. Хитрі замовники виглядають машини з цементом на Луцькому кільці й на виїзді зі Здолбунова, де ціна на 10 гривень менша.

Хлопець буде без компа, але у квартирі

Учні та вчителі ЗОШ № 4 нещодавно відстояли матеріальні інтереси свого ровесника, 14-річного школяра, якому не пощастило з батьками. Матір, що любить чарку більше за сина, разом зі своїм приятелем мали намір продати двокімнатну квартиру в Рівному одній із ріелторських агенцій. Натомість завзяті агенти купили цим людям старезну хату десь у селі. Зробили сякий-такий ремонт і вже хотіли переселяти клієнтів, та їм перешкодила опікунська рада при Рівненському міськвиконкомі. Хлопець на засіданні ради розповів, що йому агенція пообіцяла купити комп’ютер та мопед за те, що він відмовиться від своєї частки квартири. Старші йому пояснили, що за свою долю житла ти, малий, зможеш купити не один комп’ютер, а чотириста...

31.05.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 31.05.2007p. 
На головну сторінку