Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 05.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Ці помилки при приготуванні їжі роблять майже 90?% людей щодня

Ці помилки при приготуванні їжі роблять майже 90?% людей щодня

Важливо знати правильний порядок дій при приготуванні їжі. Ви поліпшите якість страв і не зіпсуєте смак, якщо зможете уникнути цих поширених помилок.

Часто ми ставимо собі питання «що смачненького приготувати?». Але навіть найкращі рецепти страв не вбережуть від провалу, якщо неправильно підготуватися. Під час готування господині часто забувають, як діяти, і роблять ці типові кулінарні помилки.

Невірно промивають рис

Бувалі кулінари, відповідаючи на питання, як промивати рис, запевняють, що зерна потрібно обполіскувати дуже ретельно і кілька разів. І обов’язково в воду слід додавати сіль.

Не солять каву

Так-так, ви все вірно прочитали. Ще одне важливе упущення. Про цукор і підсолоджувачі все чомусь не забувають. Корисний лайфхак, якщо ваша кава виявилася занадто гіркою, – трохи підсолити її. Сіль зробить смак кави м’якше і цікавіше.

Перестали запікати буряк

Багато хто любить використовувати буряк в готуванні і найчастіше варений. Але всі забули, що час можна заощадити, – саме для цього придумали мікрохвильову піч. Трохи надрізаний коренеплід загорніть в пергаментний папір і запікайте в мікрохвильовці близько п’яти хвилин – замість каструлі довжиною в 50 хвилин!

Вчасно не виймають лавровий лист

Багато, кому в тарілці попадався лавровий листочок, вважаючи, що це ознака удачі. Насправді приправа, перебуваючи довгий час в страві, може змінити або зіпсувати смак. Тому краще лавровий лист вчасно прибирати.

Забувають вимочувати картоплю

Знову ж таки, через швидкий темп нашого життя ми намагаємося економити дорогоцінні хвилини на всьому. Через це при готуванні картоплі більшість господинь перестали його вимочувати у воді. А даремно, адже таким чином осяде зайвий крохмаль.

05.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2022p. 
На головну сторінку