Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №210 від 20.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Усміхніться

Віртуальний графин з горілкою

або Не вбивайте найкращі сподівання!

Якось у студентські роки зі мною трапилася історія. Екзамен з фізики. Викладач, Іван Семенович, як завжди злий і чомусь тримається за голову. Хтось зі спудеїв вирішив, що він полюбляє “прийняти на груди” і це в нього після вчорашнього... Тому потрібно було оперативно підсунути Семеновичу гранчака... Але як?

Студенти - народ кмітливий, тому в чиюсь розумну голову приходить ідея. На столі викладача зазвичай стоїть графин з водою. За півгодини до початку іспиту на вахті випрошується ключ від аудиторії, вода з графина виливається і наливається горілка.

Аудиторія зачиняється, ніби й нічого не трапилося. Задоволені студенти чекають початку іспитів. Приходить Іван Семенович, запускає першу п’ятірку спудеїв. Ті, як завжди, по черзі підходять, тягнуть білети і сідають готуватися.

Чекання, нарешті, починає набридати. Фізик наливає собі склянку, як він вважає, води. Нюхає її вміст, після чого грізно оглядає студентів. А ті, наче нічого не трапилося, продовжують готуватися до відповіді на питання в своїх білетах. Іван Семенович різко підіймається, виходить з аудиторії.

П’ятірка студентів і так дуже хвилювалася, щоб, бодай, не забути якусь формулу. А ще цей погляд… Разом замикає в голові й відключаються всі залишки здорового глузду. “Пішов скаржитися до декана”, - промайнула думка у всіх головах одночасно. Горілка швиденько виливається і з крана наливається вода.

Через п’ять хвилин до аудиторії заходить задоволений викладач, у руках в нього тарілка, на якій гарненько нарізані шматочки огірочка, ковбаски, хлібчика. Від передчуття опохмелу не лише слина підступає, але й тарілка в руках трохи дрижить. Семенович сідає, відкушує огірочок, випиває склянку, в якій, як він думає, все ще є горілка. Дивиться на мало незбожеволілих студентів. Це був погляд леопарда, від якого щойно втекла лань, яка вже майже була в роті. Іспит почався… Перездавати його потім приходило півгрупи.

20.10.2005Антон СКВОРОНСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2005p. 
На головну сторінку