Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1126 від 06.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Патронатних батьків на Рівненщині побільшає

Патронатних батьків на Рівненщині побільшає

Нині в області працює три патронатні сім’ї. У них виховують дітей, батьки яких знаходяться у складних життєвих обставинах, розповів директор Рівненського обласного центру соціальних служб Ананій Бучак.

«Такі сімейні пари є Рівному, Тучині Рівненського району та Тинному Сарненського району. У кожній з цих родин зараз на вихованні по одній дитині. Ще одна дитинка була влаштована до сім’ї патронатного вихователя, який переїхав до нас з Донеччини. Також у перерві між влаштуванням дітей є одна патронатна сім’я з Рівного», – повідомив Ананій Бучак.

Фахівці обласного центру соціальних служб, служб у справах дітей тергромад продовжують працювати із потенційними кандидатами у патронатні батьки. Так, наразі договір про послугу патронату над дитиною укладено із сім’єю з Рафалівки Вараського району. Відповідне навчання проходить і кандидат у патронатні вихователі з Рівного.

Нагадаємо, що патронат – це послуга, яку отримує дитина та її сім’я, які потрапили у складні життєві обставини. Це тимчасове влаштування дитини до сім’ї патронатного вихователя для реабілітації та догляду, поки з її батьками працюють соціальні служби.

Сімейний патронат попереджує потрапляння дитини до інтернату, а держава, у свою чергу, надає можливість кандидатам в патронатні вихователі пройти навчання, гарантує заробітну плату й кошти на утримання дитини.

06.07.2023



Рівне-Ракурс №10 від 06.07.2023p. 
На головну сторінку