Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №299 від 05.07.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Без рецепта

Літні сюрпиризи

Бджілка вкусила

Задоволення від спілкування з природою може затьмаритися укусами комах, сонячними опіками, тепловими ударами, не кажучи вже про кишкові отруєння. Особливо дістають комарі, комахи та оси. Тому найкраще заздалегідь обробити шкіру захисним засобом - репелентом. Але якщо комаха вас уже вкусила, негайно дійте. Наприклад, при укусі бджоли слід видалити жало. Можна руками, але краще пінцетом. Місце укусу потріть сіллю, а коли є можливість, потріть кубиком льоду. Аби зняти почервоніння та свербіння, продезинфікуйте ранку медичним спиртом або олійкою чайного дерева. Допомагають також кільця цибулі та кружечки сирої картоплі. [gps карты]

Опіки від гриля

При готуванні їжі на грилі жир, що бризкає на всі боки, або неправильний порух руки можуть призвести до опіку. Пошкоджене місце негайно облийте холодною водою. А тоді накладіть холодні вологі рушники. Якщо утворилися пухирі, у жодному разі не проколюйте їх, лише прикрийте стерильною пов’язкою. Якщо опік серйозний, негайно звертайтеся в лікарню.

Вишні проти теплового удару

Якщо у спеку ви відчули головний біль, нудоту, слабкість чи млявість - це ознаки перегрівання. Тому покладіть на чоло та потилицю пакет льоду. Потріть лоб, скроні олійкою перцевої м’яти, лаванди або розмарину. До речі, за останніми даними, жменя свіжих вишень замінює таблетку знеболюючого засобу.

А манго - проти діареї

Літо - кепська пора для зберігання продуктів, бо загрожує харчовим отруєнням. Аби уникнути цієї неприємності, пийте якомога більше рідини. Корисно кілька разів на день пити апельсиновий сік, додаючи до нього дрібку солі. Можна з’їсти впродовж дня зо два плоди манго. Манго знищує шкідливі мікроби в кишківнику.

05.07.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2007p. 
На головну сторінку