Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1131 від 10.08.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині продовжують працювати над облаштуванням захисних укриттів

38 протирадіаційних сховищ досі не взято на баланс громадами Рівненщини. Більшість з них знаходяться в Рівному. Життя та безпека людей під час війни – це найперше, про що необхідно піклуватися. На цьому наголосив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час окремих нарад з представниками прокуратури, ДСНС та освіти.

Так, за інформацією освітян, в деяких закладах укриття продовжують облаштовувати, а там де немає, то заключають відповідні договори на користування.

Нагадаємо, Рівненщина отримала освітню субвенцію з державного бюджету у розмірі 50,5 мільйонів гривень. За ці кошти збудують нові захисні споруди у Бабинському, Клесівському та Котівському ліцеях. Також зроблять капітальний ремонт укриття в Березнівському ліцеї №2.

«Не всі керівники громад до питання безпеки під час війни ставляться відповідально. Найбільше сховище в області, яке може вмістити 4 тисячі осіб, досі не має власника. Мова йде про приміщення колишнього радіозаводу в Рівному, а також укриття на вулицях Біла та Фабрична. Життя та безпека людей під час війни – це найперше, про що необхідно піклуватися», – наголосив Сергій Подолін.

Також він додав, що 38 протирадіаційних сховищ досі не взято на баланс громадами Рівненщини. Більшість з них, а це 15 об’єктів, знаходяться в Рівному. Зокрема, 10 громад досі не прийняли відповідні рішення.

«Є три етапи прийняття об’єктів у власність – рішення, акт, реєстрація. Є чітка норма закону, яку необхідно виконувати всім без винятку. Зобов’язання щодо прийняття та облаштування укриттів лежать на керівнику громади. У Рівному процес зупинився на 2 етапі», – сказала Людмила Сандер, начальник управління представництва інтересів держави в суді Рівненської обласної прокуратури.

Загалом, на Рівненщині створено фонд захисних споруд цивільного захисту, до якого належать 128 сховищ, 1546 протирадіаційних укриттів та 627 споруд подвійного призначення.

10.08.2023



Рівне-Ракурс №10 від 10.08.2023p. 
На головну сторінку