Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1140 від 12.10.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

У 63 медзакладах Рівненщини покращують ментальне здоров’я

День ментального здоров’я, первинна психологічна допомога та перелік закладів, де надають таку допомогу на Рівненщині. Про це говорили під час брифінгу в Рівненській ОДА з координаторкою з ментального здоров’я у Рівненській області Оленою Гандзюк.

«В умовах війни потреба в психологічній, психотерапевтичній допомозі значно зросла, нині її потребує кожен українець. Передусім людині, яка відчуває необхідність допомоги, варто звертатись до свого сімейного лікаря. На Рівненщині у 63 закладах первинної медико-санітарної допомоги області вже надають такі послуги», – повідомила Олена Гандзюк.

Координаторка також зауважила, що в громадах працюють Територіальні центри соціального супроводу, подібні послуги надають окремі благодійні та громадські організації, а також психологи в закладах освіти.

Як зазначила Олена Гандзюк, завдання на сьогодні – створити в області мережу психологічної допомоги, щоб в кожній громаді була змога отримати якісну та оперативну допомогу. Нині вже завершили роботу над інтерактивною картою Рівненщини, на якій розміщені усі локації, де можна отримати такі необхідні послуги.

«День ментального здоров’я це не про свято. Це можливість зрозуміти для кожного з нас, що ми повинні дбати про ментальне здоров’я своє та своїх близьких і в разі потреби звертатись за кваліфікованою психологічною допомогою», – наголосила Олена Гандзюк.

12.10.2023



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2023p. 
На головну сторінку