Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1150 від 21.12.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Аргентинське печиво «Альфахорес»

Аргентинське печиво «Альфахорес»

Тісто: 200 г вершкового масла кімнатної температури; 1 ч. л. ванільного цукру; 3 жовтки кімнатної температури; 3-4 ст. коньяку або рому; 2-2,5 ст. борошна; 1+1/3 ст. кукурудзяного крохмалю. Начинка: 200 г вареного згущеного молока; 50 г розтопленого шоколаду;

Подрібнений мигдаль для обсипки.

Для начинки все змішати.

Розтерти масло із жовтками, перемішати, додати коньяк (ром). Просіяти крохмаль з 2 чашками борошна та розпушувачем. У кілька прийомів ввести в яєчно-масляну суміш. Замісити м’яке тісто, що не липне до рук. Якщо борошна не вистачає, тісто липне, можна поступово додати борошно, що залишилося. Загорнути тісто в плівку.

Брати по невеликому шматочку тіста, розкачувати завтовшки 4 мм. Вирізати кола діаметром 4-6 см. Акуратно перенести заготовки на лист. Випекти до легкого відтінку (сильно не запікати). Витягнути, охолодити на решітці.

Акуратно (печиво крихке) намазати одне печиво начинкою, накрити другою половинкою. Краї змастити згущеним молоком, прокатати по меленим горіхам. За бажанням, посипати через дрібне сито цукровою пудрою.

Хто не любить горіхи, їх можна замінити кокосовою стружкою, маком, або, навіть, кунжутом.

21.12.2023



Рівне-Ракурс №10 від 21.12.2023p. 
На головну сторінку