Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1151 від 29.12.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Їсти сало зі шкіркою чи без: багато хто досі не знає про це

Їсти сало зі шкіркою чи без: багато хто досі не знає про це

Сало є напівтвердим продуктом із білого жиру, який отримали в результаті переробки свинячої жирової тканини. Його готують на пару, кип’ятять або використовують сухе нагрівання. Можна зробити сало зі шкіркою або без неї. Але не всім відомо, чи можна шкіру вживати в їжу.

Існує поширена думка, що шкірку від сала не можна вживати в їжу, однак, це не так. Шкурка від сала є корисним продуктом, у ній містяться вітаміни групи В, РР, Е, Н, а також фосфор, кальцій, натрій, калій, залізо та інші.

Сиру шкірку не слід вживати в їжу. Зі шкірою готують сальтисон, холодець, страви азійського стилю, чипси. Слід розуміти, що шкіра сала є важким продуктом для перетравлення.

Не рекомендується вживати в їжу шкірку, якщо є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, хвороби печінки, серцево-судинні захворювання. Сало можна солити з сіллю, часником, лавровим листом, насінням кропу, з цибулевим лушпинням і цукром. Наприклад, сало натирають сіллю за класичним рецептом. До нього входить перець і часник, які додадуть аромату і смаку. Такий спосіб підійде тим, кому не подобається витрачати багато часу на готування.

29.12.2023



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2023p. 
На головну сторінку