Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1152 від 12.01.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Виготовляв фіктивну «інвалідність»

Виготовляв фіктивну «інвалідність»

Поліцейські 32-річного жителя Млинова затримали. За погодження прокуратури йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

У рамках досудового розслідування слідчі Дубенського РВП, спільно із співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області, встановили, що зловмисник розмістив в інтернеті оголошення про працевлаштування українців за кордоном. В подальшому пропонував чоловікам, які підлягають мобілізації, можливість виїзду в іншу країну шляхом оформлення документів про фіктивну інвалідність. Вказані послуги оцінив у 8800 доларів.

Кошти необхідно було надати двома платежами: перший – 50 % від зазначеної суми в якості авансу, решту – після виготовлення та отримання документів про групу інвалідності.

Четвертого січня у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів, 32-річного зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після передачі другої частини коштів.

Під час обшуків автомобіля та місця проживання зловмисника поліцейські вилучили 4 400 доларів, які використовувались для проведення оперативної закупки, електронні носії, банківські картки та інші докази, які мають значення у справі.

Наступного дня слідчі, за погодження прокуратури, повідомили йому про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

П’ятого січня суд наклав арешт на вилучене майно та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 605000 гривень.

Відомо, що підозрюваний раніше не судимий, утім наразі на Львівщині обвинувачується за аналогічною статтею: кримінальне провадження перебуває на розгляді в суді.

Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до незаконного переправлення осіб через кордон.

12.01.2024



Рівне-Ракурс №10 від 12.01.2024p. 
На головну сторінку