Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1153 від 19.01.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як швидко очистити праску від нагару за допомогою господарського мила?

Як швидко очистити праску від нагару за допомогою господарського мила?

Нагар на підошві праски виникає навіть у досвідчених господинь, але його чищення часто викликає проблеми. Здається, ніби забруднення пристигло намертво і його нічим не відмити. Багато хто намагається почистити підошву праски в холодному вигляді, але найкраще бруд відстає, коли техніка добре «смажить». Швидко почистити нагар можна в два етапи, але іноді достатньо і першого.

Коли підошва праски тільки-но отримала забруднення, тобто в процесі прасування, ви відчули, що праска немов вросла в матеріал, уже на цьому етапі можна позбутися частини або всього нагару. До речі, підошва прилипає до речі, якщо вона зшита з різних тканин або неправильно виставлена температура праски.

В разі моментального забруднення, необхідно насамперед використати щільну тканину з натуральних волокон, наприклад, рогожку, щільну бязь або вафельне полотно. Матеріал слід розстелити на кутку прасувальної дошки, виставити на прасці максимальну температуру і почати активно водити підошвою з нагаром по застеленому ребру прасувальної дошки.

Якщо весь нагар не пішов, то він хоча б перейшов у «неактивну форму», тобто можна продовжити прасування, не боячись забруднити речі. Уже після цього слід провести повноцінну чистку. Для цього знадобиться господарське мило, яке є майже в кожному домі.

Необхідно розігріти праску до середньої температури і провести шматком господарського мила по забруднених ділянках підошви, при цьому не захоплюючись в районі отворів для виходу пари. Мило плавитиметься, утворюючи слизький шар. Слід дати техніці трохи охолонути і вже над раковиною змити залишки мила злегка вологою губкою. У проблемних місцях можна потерти сильніше, щоб остаточно прибрати нагар. Мило потрібно повністю видалити з підошви, при цьому в жодному разі не ставте праску під проточну воду, попередила автор матеріалу. Після цього необхідно насухо протерти поверхню серветкою.

19.01.2024



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2024p. 
На головну сторінку