Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1156 від 08.02.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Яким би тупим не був кухонний ніж, заточіть його до гостроти без точильного каменю

Яким би тупим не був кухонний ніж, заточіть його до гостроти без точильного каменю

Вам навіть не знадобиться точильний камінь. Всі використовувані засоби та матеріали вже є у вас вдома! У такий же спосіб можна точити і ножиці.

Заточення кухонного ножа

На лезо ножа розподіліть трохи зубної пасти з обох боків. Це додатковий абразив для заточування. Залишіть у такому вигляді на пару хвилин.

Візьміть будь-який керамічний посуд: миску, тарілку, чашку тощо. Переверніть її доверху дриґом. На дно насипте трохи звичайної солі. Додайте трохи столового оцту 9 %. Пальцями розмішайте і розподіліть суміш бортиками. Вийшов чудовий, м’який, натуральний абразив!

Тепер приступіть до заточування ножа. Розташуйте його приблизно під кутом 45 градусів, ведіть його зверху донизу. Коли заточите один бік, повторіть те саме з другим.

Промийте ніж та оцініть результат заточування.

Вилучення іржі

Бонус – видалення іржі та нальоту, які часто утворюються на ножі. Просто водою та миючим засобом для посуду їх не вдасться прибрати. Присипте ніж содою, а зверху покладіть паперову серветку. Полийте столовим оцтом 9 %. Повторіть те саме з іншого боку.

Залишіть приблизно на 10-15 хвилин. Після цього почистіть ніж до ідеального стану за допомогою губки або старої зубної щітки.

08.02.2024



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2024p. 
На головну сторінку