Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1156 від 08.02.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Ніколи не поєднуйте кефір із такими продуктами

Ніколи не поєднуйте кефір із такими продуктами

Кефір вважається найкориснішим продуктом харчування, але, як зазначають лікарі, вживати його слід правильно. За їхніми словами, сусідство кефіру з деякими продуктами цілком здатне зіпсувати самопочуття.

Любителям кефіру потрібно пам’ятати, що несумісність продуктів спричиняє розлад травлення, який може датися взнаки в найневідповідніший момент. Цей кисломолочний напій не витримує поєднання з окремими овочами та фруктами.

Зокрема, експерти радять не вживати разом із кефіром екзотичні, здалеку привезені плоди. Організм засвоюватиме такий мікс гірше, ніж поєднання з дарами природи, що ростуть у рідному регіоні, зазначили фахівці.

З якими конкретно продуктами, на їхню думку, не поєднується кефір? До цього списку увійшли виноград, манго, огірки, гриби, квасоля. Водночас медики повідомили, що кефір можна безпечно поєднувати з такими продуктами як яблука, груші, смородина, малина, майже всі овочі.

Дієтологи, зі свого боку, рекомендують вживати кефір як такий, окремо від інших продуктів – у ньому і без додаткових компонентів вистачає поживних речовин. Тим, у кого від самого початку неміцне травлення, також варто уникати поєднань інших продуктів із кефіром.

08.02.2024



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2024p. 
На головну сторінку