Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1161 від 15.03.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Шоколадно-ванільні сирники з вишнями

Шоколадно-ванільні сирники з вишнями

На 3 порції: 400 г сиру; 2 жовтки; 80 г борошна; 50 г цукру; 10 г ванільного цукру; 30 г какао-порошку. Для начинки: 100 г розмороженої вишні без кісточок; 50 г цукру; 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю; 2 ст.л. води.

Для начинки вишню змішати із цукром, додати 1 ст.л. води, покласти в каструльку і довести до кипіння. Крохмаль розвести в 1 ст. води, добре розмішати, влити в суміш, що закипіла, розмішати і довести до кипіння і загустіння, постійно помішуючи на середньому вогні. Зняти з вогню та охолодити. Для сирників сир протерти через сито. Змішати сир, борошно, жовтки та цукор в однорідну масу. Розділити тісто на дві приблизно рівні частини, потім в одну частину додати просіяний какао-порошок, перемішати до однорідності. Обидві частини тіста розділити на бажану кількість частин (6-8), з кожної мокрими руками сформувати кульки. Потім кульки тоненько розплескати, вкласти трохи начинки, взяти кульку з іншого тіста, так само розплескати і з’єднати з тією, що з начинкою. Сформувати сирник із двох частин, щоб начинка не витікала по краях. Злегка обваляти сирники в борошні і обсмажити спочатку кілька хвилин на середньо-сильному вогні з двох боків до золотистої скоринки, а потім зменшити вогонь і смажити, перевертаючи за бажанням, до готовності, близько 7-10 хвилин, в залежності від розміру.
15.03.2024



Рівне-Ракурс №10 від 15.03.2024p. 
На головну сторінку