Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №211 від 27.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знайомство зблизька

Нам набридло страйкувати!

Нам набридло страйкувати!

Працівники радіо-таксі 001 вірять, що влада дасть їм можливість працювати

Останні півроку по всій Україні тільки й чути — то тут, то там страйкують таксисти. Рівненські власники приватних таксомоторів не стали винятком. Нещодавно вони знову виїхали на вулиці обласного центру, щоб укотре привернути увагу до своїх проблем. Якщо ж представники влади не прислухаються до їхніх вимог, то таксисти погрожують взяти участь у всеукраїнському страйку.

- Насправді нам не так уже й багато потрібно, - говорить директор служби таксі 001 та голова профспілки таксистів Олег ПОЛІЩУК. – Ми протестуємо проти прийняття деяких законів, які, вступивши в дію, поставлять приватних перевізників “на коліна”.

- Пригадую, яких зусиль мені вартувало створити службу таксі (це було півтора року тому), - продовжує Олег Петрович. – Але вірив у те, що далі буде легше працювати, ситуація стабілізується.

На перших порах служба отримувала по три-чотири замовлення щодоби. Було неймовірно важко утримувати порівняно невисокі ціни на проїзд, особливо, якщо взяти до уваги вартість пального. Порівняйте самі: у радянські часи проїзд у таксі коштував 20 копійок за кілометр при вартості палива три копійки (!) за літр. Як бачите, за один рейс можна було заробити на шість літрів палива. Зараз за цю ж кількість бензину потрібно заплатити 24 гривні.

Та все ж, насамперед завдяки згуртованому та самовідданому колективу працівників, нам вдалося досягти певних успіхів. Так, автомобільний парк служби розрісся до 50-ти авто, і ми намагаємося постійно його оновлювати, вчасно ремонтувати, щоб машини не додавали клопоту ні водіям, ні пасажирам. Бо ж наше гасло: “Швидко й зручно в потрібне місце і час”.

Ціни на проїзд, незважаючи ні на що, залишаються найнижчими в місті, адже орієнтується служба на широке коло споживачів: від студентів і до пенсіонерів, для яких, між іншим, діють досить суттєві знижки. Для зручності клієнтів ввели своєрідне ноу-хау: біля кожного водія є табличка, де написано його ім’я та наші тарифи. Це дозволяє уникнути виникнення будь-яких непорозумінь. Разом з тим, на роботу в службу радіо-таксі 001 ми приймаємо професійних, досвідчених водіїв, які добре знають місто.

- Я переконаний, що ефективно працювати можна тільки у дружному, згуртованому колективі, де всі працюють на одну мету і впевнені в завтрашньому дні, - говорить Олег Поліщук. - Тому ми часто збираємося всі гуртом, радимося, обговорюємо і вирішуємо проблеми. Намагаюся пояснити кожному працівнику, що жити потрібно не одним днем, а працювати на перспективу, вдосконалюючи професійні навики, наш бізнес, який дозволяє забезпечувати свої сім’ї. Вірю в те, що влада нарешті повернеться обличчям до простих людей, які працюють на її благо, вчасно і сумлінно сплачують податки.

У переддень професійного свята – Дня автомобіліста - вітаю колектив радіо-таксі 001, а також наших друзів та партнерів. Безпечного всім руху, приємних поїздок та вдачі в нашій нелегкій справі!

27.10.2005Надія РУДЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 27.10.2005p. 
На головну сторінку