Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №304 від 08.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

Молоді рівняни виграли золото

Спостерігати за матчами приходило до десяти тисяч вболівальників

Перше місце у престижних міжнародних юнацьких змаганнях вибороли юні рівненські футболісти ФК “Штурм” 1991 року народження під керівництвом тренера Миколи Філіна. Крім того, вдало виступили і футболісти 1992 року народження, які у своїй віковій групі посіли п’яте підсумкове місце.

Участь у міжнародному щорічному турнірі Remes Cup, який проходив із 30 липня по 5 серпня у польському місті Ополєніце зібрав 214 колективів різного віку зі всієї Європи: Латвії, Литви, Азербайджану, Росії, Данії, Норвегії, України, Польщі, Білорусії та Румунії.

Рівненська команда 1991 року народження посіла друге підсумкове місце у зоні (всього на першому етапі змагань було три зони; у одній - вісім та у двох інших - по сім команд), і за кращим очковим показником пробилася до півфіналу.

На стадії 1/2 рівняни перемогли польську “Академію” з Познані - 1:0. Цікавим є той факт, що юними польськими футболістами цієї команди опікується відома в усій Європі футбольна школа амстердамського “Аякса” - “Де Тукомст”.

У фіналі наші юнаки переграли іншу польську команду “Лех” - 1:0. Єдиний і вирішальний гол забив Дмитро Паламарчук.

Найрезультативнішим гравцем серед підопічних Миколи Філіна став Сергій Жданюк, який відзначився у воротах суперників вісім разів.

Менш вдало виступили футболісти 1992 року народження. Посівши у своїй зоні теж другу позицію (усього було чотири зони), але до півфіналу рівняни не потрапили, задовольнившись п’ятим підсумковим місцем. Доробок нашої команди: п’ять перемог, одна нічия та дві поразки. Перемогу ж у змаганнях цієї вікової групи святкувала молодіжна команда мінського “Динамо”.

Як розповів тренер “Штурма” Микола ФІЛІН, команда вже отримала офіційні запрошення відвідати турнір і наступного року.

- Професійність організації змагань вражає, - розповідає Микола Андрійович - ми грали на величезній спортивній базі з чудовими стадіонами, усього там 19 футбольних полів. Спостерігати за матчами приходило до десяти тисяч вболівальників, серед яких і чимало селекціонерів різних клубів. Уся наша делегація досі перебуває під враженням від поїздки. Мушу сказати, поляки дуже серйозно поставилися до підготовки та організації Чемпіонату Європи - 2012.

08.08.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2007p. 
На головну сторінку