Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №304 від 08.08.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Головне за півроку

І знову фігурує земля...

Вчора голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук зустрівся із представниками ЗМІ для обговорення оприлюднених Секретаріатом Кабінету міністрів України результатів проведеного моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів України та Рівненщини зокрема.

Основною “слабкою ланкою” нашої області й надалі залишається безробіття. За цим показником наша область - одна з найгірших в Україні. Голова облдержадміністрації вбачає вирішення цієї проблеми у розбудові нових підприємств. У свою чергу, інвестори, вкладаючи кошти у рівненську економіку, вимагають кваліфікованих працівників. Зі своєї сторони, влада намагається розв’язати проблему, розширюючи мережу центрів зайнятості, які б займалися перекваліфікацією безробітних.

Хоча радує, що Рівненська область нині знаходиться на п’ятому місці серед регіонів держави за зростанням показників промислового та сільськогосподарського виробництва. Зріс на 33,9 відсотка й обсяг інвестицій.

Найцікавішими лишилися земельні питання. Важливо, за словами Віктора Матчука, що аукціонний продаж земель несільськогосподарського призначення стає ефективним механізмом поповнення, зокрема, місцевих бюджетів: адже 90 відсотків отриманих коштів ідуть у бюджети розвитку районів.

Нарешті отримані документи з Міністерства оборони, які фактично вирішують справу з розбудовою Регіонального індустріального парку. На сесії Костопільської ради прийнято рішення про передачу під парк окультивованих земель полігону.

Важливим залишається питання введення вільного ринку землі, стосовно чого Віктор Матчук висловився: “Зараз головне, щоб кожен отримав свідоцтво про право власності на земельний пай, що дасть змогу уникнути махінацій із продажем землі”. А от чи вплине вільний ринок на розпродаж усіх земель - це вже справа самих власників землі...

08.08.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2007p. 
На головну сторінку