Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №200 від 11.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Cесія облради

Рівненщина матиме новий герб

Рівненщина матиме новий герб

Не підтримали пропозицію про висловлення недовіри голові облдержадміністрації Василеві Червонію та голові Рівненської обласної ради Роману Василишину депутати облради на засіданні двадцять четвертої сесії. Ініціював розгляд цього питання голова міської організації партії “Народний Союз Наша Україна” Віктор Матчук. За недовіру Червонієві проголосували 24 народних обранці, Василишину - лише один. Більшість же просто відмовилася від таємного голосування.

Щодо інших питань сесії, то, окрім розгляду своїх запитів і звернень, депутати (а їх цього дня зареєструвалося у сесійній залі аж п’ятдесят чотири з п’ятдесяти семи) також прийняли низку важливих рішень. Але якщо такі рішення як, приміром, “про внесення змін до обласного бюджету на 2005 рік” приймалися, що називається, “автоматом”, то окремі з них викликали жваве обговорення, якщо не сказати більше. У першу чергу мова йде про затвердження нового державного герба Рівненської області, на якому вдалося наполягти голові облдержадміністрації. Новий герб відрізняється від старого відсутністю на ньому великої кількості “зайвих” символів, що були там раніше (як пояснили, саме так правильно з точки зору сучасної геральдики). Отже, тепер новий державний символ краю виглядає так: на червоному фоні зображений лапчатий козацький хрест білого кольору, а зверху корону замінив стилізований тризуб. Усе це - в стилі українського барокко.

Що стосується уже традиційного політичного протистояння Червоній - Матчук, то цього разу, мабуть, слід говорити про нічию: у відповідь Вікторові Матчуку вдалося вмовити своїх колег не вносити зміни до регламенту (мова йшла про перехід роботи депутатів у режим поіменного голосування), а також не голосувати за довибори депутата обласної ради у Демидівському виборчому окрузі №8.

Кульмінацією сесії (і її ж завершенням) стало вже згадуване нами на початку матеріалу голосування щодо виявлення недовіри, результати якого вам уже відомі...

11.08.2005Павло ДУТКО



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2005p. 
На головну сторінку