![]() |
№312 від 04.10.2007p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
#Готуйте з нами У грибний сезонГриби - це особливий, смачний і поживний продукт, що заслуговує ретельної уваги від кулінарів. Гриби можна засушити, засолити, замаринувати, але так хочеться просто зараз, поки вони свіжі, їх якось смачно приготувати! Борщ з грибами Необхідні продукти: гриби - 300 гр, ріпчаста цибуля - 1 шт., буряк варений - 2 шт., картопля - 4 шт., морква - 1 шт., вершкове масло - 1 ст. ложка, томат-пюре - 1 ст. ложка, бульйонні кубики грибні - 4 шт., вода - 1 1/4 л, спеції - за смаком, сметана - 3 ст. ложки, зелень петрушки подрібнена - 2 ст. ложки. Буряк наріжте соломкою, картоплю - брусочками. Гриби, цибулю і моркву наріжте соломкою, спасеруйте на олії, додайте томат-пюре і пасеруйте ще 3 хвилини. З бульйонних кубиків приготуйте бульйон. У киплячий бульйон покладіть картоплю, поваріть ще 8-10 хвилин, потім додайте пасеровані гриби з овочами, буряк, спеції і варить ще 15 хвилин. При подачі покладіть в борщ сметану та зелень.
Білі гриби в олії Необхідні продукти: білі гриби, рослинна олія, вершкове масло. Гриби промити. Обсушити, обсмажити в рослинній олії до напівготовності, остудити. Підготовлені гриби перекласти капелюшками нагору в банки, заливаючи кожний ряд розтопленим вершковим маслом, лишити так на кілька годин. Потім банки закрити поліетиленовими кришками і зберігати в холодному місці. Перед подачею гриби просмажити до готовності.
“Синьйор помідор” Необхідні продукти: помідори - 4 шт., гриби - 300 гр, сирок плавлений м’який - 200 гр, масло вершкове - 60 гр, перець солодкий червоний - 2 шт., перець запашний горошком - 8 шт., перець червоний мелений, сіль до смаку, зелень кропу. У помидорів зрізати верхівки, вийняти м’якуш. Гриби відварити, остудити і разом із солодким перцем пропустити через м’ясорубку. Додати сир, масло, м’якуш помідорів, сіль, мелений перець і збити у масу. Приготовленим паштетом наповнити кожен помідор так, щоб маса піднімалася над помідором (це - “голова”). “Носи” зробити з половинок оливок, зеленого горошку або дрібних помидорів, “вуса” - із гілочок кропу, “очі” - із горошин запашного перцю. “Синьйори” розставити на блюді, надіти на них “капелюхи” із зрізаних верхівок помидорів, прикрасити зеленню.
“Сендвіч” з грибами Необхідні продукти: гриби - 800 гр, ріпчаста цибуля - 2 шт., вершкове масло - 50гр, сметана - 4 ст. ложки, картопля - 4 шт., рослинна олія - 4 ст. ложки, зелень кропу подрібнена - 2 ст. ложки, крохмаль - 1 ст. ложка, перець чорний мелений , сіль-за смаком. Гриби відваріть і наріжте шматочками. Цибулю наріжте півкільцями, обсмажте на вершковому маслі до золотавого кольору, покладіть гриби і смажте до готовності. Посоліть, поперчіть, додайте зелень і сметану. Картоплю наріжте тонкою соломкою, посоліть, змішайте з крохмалем і спечіть на рослинній олії 8 коржів. Викладіть на блюдо 4 коржі, розкладіть на них гриби в сметані і накрийте картопляними коржами, що лишились.
Коментарі (0):
|
© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |