Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №313 від 11.10.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підсумки

Рівненщина до зими ще не готова

Такі невтішні висновки можна зробити, проаналізувавши доповіді всіх учасників колегії облдержадміністрації щодо підготовки Рівненщини до опалювального сезону 2007-2008.

Як розповів Володимир НОВАК, заступник голови облдержадміністрації, готовність господарського комплексу області бажає кращого. “Ахіллесовою п’ятою” запуску теплопостачання і надалі лишається технічний стан окремих теплоенергетичних систем та заборгованість теплопостачальних підприємств. Перш за все, основною перепоною, через яку не вдається оперативно усунути неполадки та належно підготувати більшість проблемних котелень області, виявилося затягування процесу їх проектування. Юрій БЛАГОДИР, перший заступник голови облдержадміністрації, розпорядився покласти персональну відповідальність за це на голів районних адміністрацій.

Варто хвилюватись жителям Березного, Сарн та Рівного. Адже у теплопостачальних підприємств цих міст найбільша заборгованість за споживання природного газу. Як констатує голова правління ВАТ “Рівнегаз” Петро ДУБАС, в разі її несплати на сто відсотків подача газу не буде відновлена. Таке рішення було прийняте на п’ятій нараді ДАК “Нафтогаз України”. У цій ситуації влада вирішила першочергово направляти кошти на розрахунки за енергоносії для бюджетних установ.

“Ті зрушення, що є у підготовці до опалювального сезону, нас абсолютно не влаштовують, - наголосив Юрій Благодир. - Ми не впевнені, що вдасться без проблем забезпечити запуск та функціонування теплоенергетичних систем області”.

11.10.2007Юліана ТЕТ



Рівне-Ракурс №10 від 11.10.2007p. 
На головну сторінку