Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №316 від 05.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ах, фестиваль!

“Про політику без матів не заспіваєш”

Рівненський рок-гурт “Resnullius” відзначили на фестивалі “Червона рута”

“Від такого життя ї****тись і не жити навіть якщо щось захочеш змінити...” Вони матюкаються... Майже в кожній пісні. Кажуть, що порушувати злободенні питання сьогодення без лайливих слів просто неможливо. Особливо, коли йдеться про політику чи про майбутнє української молоді.

аренда [20]

кредит

За оригінальні тексти до пісень музиканти “Resnullius” отримали на цьогорічному музичному фестивалі “Червона рута”, що проходив днями у столиці, відзнаку “За злободенність та актуальність текстів”.

Детальніше про це - в розмові з музикантами гурту Андрієм ОШТУКОМ та Володимиром САВАНЧУКОМ.

- Ви задоволені нагородою?

- Цілком. Для нас це не було особливою несподіванкою. Ми, як правило, відслідковуємо події, які відбуваються у нашій державі і відображаємо їх у піснях без прикрас. Вже звикли шляхом музики ламати сучасні стереотипи суспільства. Мабуть, тому наші пісні є актуальними та злободенними. Піднімаємо глобальні питання, засуджуємо лицемірство, владу, гроші. Ми, на відміну від багатьох, не робимо ставку на популярність - працюємо на вузьку аудиторію. Наші прихильники - обрані.

- Організатори концертів звертають увагу на нецензурщину в текстах ваших пісень?

- Так. Єдине, що вони просять, - не матюкатися зі сцени під час пауз між виконаннями пісень. Та, повірте, ми не використовуємо лайку без нагальної потреби. Навіщо?..

- Що означає назва “Resnullius”? Розкажіть коротко про себе...

- “Resnullius” - в перекладі з латинської “річ, яка нікому не потрібна і ні від кого не залежна”. Нашому гурту вже сім років. За цей час написали п’ятнадцять пісень. Виступаємо в тих українських рок-клубах, які запрошують. Проводимо репетиції в гаражі, що у районі “Північному” Рівного чотири рази на тиждень. У нас часто виникають непорозуміння під час репетицій, але, вважаємо, що саме в конфліктних ситуаціях народжується істина. Музиці, яку творимо, дали назву - “корч-кор”. У перспективі - запис свого альбому.

- Успіхів вам!

У музичному фестивалі “Червона рута” взяли участь три рок-гурти з Рівненщини - “ “Extasy” (друга премія), “Зламала” та “”RESNULLIUS”. Свого часу “Червона рута” дала путівку у творче життя Ірині Білик, гуртам “Скрябін”, ТНМК та іншим.

05.11.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 05.11.2007p. 
На головну сторінку