Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №317 від 08.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Співробітництво

Від річки має бути користь

Днями в Рівному за “круглим столом” була підписана Угода про співробітництво у галузі використання і охорони водних ресурсів басейну річки Прип’ять.

За словами експерта Проекту “Управління басейном р. Прип’ять” Камелія Алієва, Прип’ять є міжнародною стратегічно важливою річкою, тому потрібно змусити працювати її на благо людей. Підписання Угоди є першим кроком до створення Басейнової Ради, яка буде безпосередньо координувати весь процес. Це значно покращить якість води, безпечність у користуванні та поліпшить естетичний стан басейну. Аналог цьому - Західно-Бузька рада, створена у 2005 році. Програма успішно працює ось уже два роки.

У своєму виступі голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук наголосив на тому, що багато країн Західної Європи перейшли саме до такої системи управління річками, і практика показує вагомі успіхи на цій ниві. Крім цього, підписання Угоди безпосередньо вплине на тарифну систему області з водопостачання та сприятиме поліпшенню роботи санінспекції.

- Досить скоро вода буде дорожча за золото, - наголосив, в свою чергу, голова облради Олександр Данильчук. - І те, як ми сьогодні подбаємо про водні ресурси області, про екологію, пожинатимуть наші діти.

Стратегічна мета Проекту - досягнення безпечного для здоров’я людей екологічного стану і доброї якості води. А займатися цим буде Басейнова рада. Її голову та повний склад обиратимуть в першому кварталі 2008 року.

08.11.2007Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 08.11.2007p. 
На головну сторінку