Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №318 від 15.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вітаємо!

Віктор Матчук - держслужбовець найвищого рангу

Віктор Матчук - держслужбовець найвищого рангу

За виконання особливо відповідальних завдань Президент України Віктор Ющенко достроково присвоїв голові Рівненської облдержадміністрації Віктору Матчуку (на фото) і ще трьом головам облдержадміністрацій (Закарпатської, Луганської та Харківської) перший ранг державного службовця.

“На цій посаді усі завдання - особливі. Вони всі відповідальні і повинні бути виконані вчасно, і у повному обсязі. Це робота не одного голови облдержадміністрації. В принципі, це оцінка роботи усіх”, - зазначив голова облдержадміністрації, відповідаючи на запитання журналіста щодо присвоєння такого високого рангу.

- Для мене ця новина була такою ж несподіванкою, як і для моїх друзів, - продовжує Віктор Матчук. - Бо ніякої підготовчої роботи щодо цього не велось. Дуже приємно, що твою роботу хтось помічає і відмічає. Для мене - це ознака того, що сьогодні в Україні, зокрема, в державному управлінні, ситуація знаходиться під контролем: тих, хто не справляється з обов’язками, - звільняють, а тих, хто справляється зі своїми обов’язками, - якимось чином відзначають. Це нормально. І слава Богу, що у державі у цьому відношенні наступає чіткість і розуміння того, що потрібно робити, щоб бути відзначеним, і що не потрібно робити, щоб бути звільненим. Це дуже зручно, бо це однакові правила гри для всіх.

До речі, відповідно до категорії посад в органах законодавчої гілки перший-третій ранги державних службовців мають, зокрема, керівник Секретаріату Верховної Ради України, керівник апарату Верховної ради України, перший заступник керівника Секретаріату Верховної Ради України. Попередник Віктора Матчука, екс-голова облдержадміністрації Василь Червоній, теж мав перший ранг державного службовця відповідно до статусу народного депутата України, передбаченого законом України “Про державну службу”.

15.11.2007Прес-служба облдержадміністрації



Рівне-Ракурс №10 від 15.11.2007p. 
На головну сторінку