Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №321 від 06.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#N-км від Ольги Ярош

Ковбасники скоро “дограються”

Про те, що ковбасу виготовляють всюди і у великій кількості, засвідчують переповнені прилавки міських крамниць та супермаркетів. Давно не здивувати ковбасним асортиментом і селян, де сільські магазинчики теж заповнені сардельками та сервелатами. Наприклад, у селі Русивель Гощанського району ще перед початком посту в кількох крамничках продавці не знали, куди подіти непродані ковбасні вироби. І не тому, що русивельці - вегетаріанці чи ціни “кусючі”. Просто люди вже й там, як мовиться, “просунуті” та переконані, що в ковбасах багато шкідливих домішок і червоної фарби, яка імітує колір м’яса. Тому й не купляють, а смажать шкварки хоч із засоленого чи замороженого, але домашнього м’яса.

участок

Узимку страшно

Грудень. Короткі дні, довгі ночі, мряка, слизький асфальт у ямах та вибоїнах. У таких “фронтових” умовах поночі рухається транспорт трасою Київ - Чоп. Тут би освітлення з придорожніх ліхтарів стало в нагоді. Але катма. Навіть у приміському селі Біла Криниця о 17-й годині ліхтарі обабіч дороги мертво бовваніють, як смерть із косою. І ще хтось хоче подолати страшні показники травматизму та аварій хоча б на шляхах державного значення. А що вже казати про районні та сільські дороги.

Краще зовсім не вживати

До однієї рівненської родини приїхав у гості англійський зять. Уперше відвідавши найближчий міський супермаркет, Х’ю був ошелешений довжелезними полицями з вином різних марок. У них в Уельсі магазини пропонують споживачам не більше п’яти-шести марок благородного напою. Коли ж глянув на цінники, зрадів, сказавши, що може скупити всі пляшки в один момент. Проте за хвильку передумав, резюмувавши, що не може бути одночасно так багато якісного напою і так дешево...

06.12.2007



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2007p. 
На головну сторінку