Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №200 від 11.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Власна справа

Учора - безробітний, сьогодні - роботодавець

Напевно, кожен з нас хоча б іноді замислюється про ймовірність відкриття власної справи. Однак, усі розуміють, що це зовсім не просто. Найголовніше ж - зробити успішний старт, розпочати власний прибутковий бізнес, який приносив би моральне задоволення і фінансову стабільність. Щоби, перефразовуючи відомий вислів, можна було впевнено сказати: “Підприємець - це звучить гордо”.

Наша розмова з молодим приватним підприємцем Русланом ХОДЬКІНИМ з Рівного (на фото), який відкрив свою справу завдяки службі зайнятості, стосується саме цієї теми.

- Саме так, розпочати власний бізнес мені допомогла державна служба зайнятості, яка скерувала мене у потрібному напрямку, виплатила одноразову допомогу для започаткування справи, - наголошує Руслан Іванович. - Сьогодні я - приватний підприємець, маю свою справу - займаюся покриттям і ремонтом дахів.

- Руслане Івановичу, розкажіть, будь ласка, як починався Ваш бізнес.

- Кілька років тому я вже займався покриттям і ремонтом дахів, пам’ятаю, ще перекривав дах на ВАТ “Газотрон”, хоча за освітою я “технік-механік з ремонту автомобілів”, свого часу закінчив Рівненський автотранспортний технікум. Згодом було і перенавчання, завдяки якому я отримав кваліфікацію юриста. Однак, не міг знайти бажану роботу за вищеназваними спеціальностями, або ж мене не задовольняв рівень заробітної плати. Таким чином я знову опинився на обліку в службі зайнятості.

- Саме там мені запропонували пройти двотижневий курс навчання “Основи підприємницької діяльності”, який проходив на базі Рівненського аграрного коледжу, - продовжує Руслан Ходькін. - До речі, це навчання висвітлило основні ази підприємництва, основи маркетингу, податкового законодавства, - тобто було дуже корисним. Після закінчення курсів ми написали і двічі захищали свої бізнес-плани: перший раз у коледжі, а другий - безпосередньо у центрі зайнятості. Вже потім мені виплатили одноразову допомогу на відкриття своєї справи, яка була не дуже великою, адже нараховувалася відповідно до моєї попередньої мінімальної заробітної плати. Проте, ці гроші дуже згодилися мені при відкритті рахунку, виготовленні печатки, сплаті єдиного податку і т.д. Таким чином, у березні я оформився як приватний підприємець.

- А з чого Ви розпочинали свою роботу?

- Насамперед, я почав працювати над пошуком замовлень. У мене вже було необхідне обладнання, яке я придбав, для ремонту і покриття дахів вітчизняним та євроруберойдом. Я знав, що це досить прибуткова справа, адже займався цим раніше як найманий робітник.

- На яких об’єктах Ви працюєте у нашому

місті?

- В основному, ми працюємо на промислових (склади, цехи) та соціальних об’єктах. Зокрема, ми перекривали приміщення пункту шиномонтажу, що на вулиці Млинівській, зараз перекриваємо дах ліцею сфери побуту.

Кажу “ми”, тому що маю вже двох помічників, яких планую офіційно прийняти на роботу, наразі вони проходять стажування.

- Тобто, Ви створите ще й додаткові робочі місця?

- Так, адже мені добре відомо, що значить бути безробітним. Тому я надзвичайно задоволений своєю співпрацею з Рівненським міським центром зайнятості, який допоміг мені, в прямому розумінні слова, змінити життя.

11.08.2005



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2005p. 
На головну сторінку