Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №322 від 13.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Січень 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
Лютий 2025p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Новини Рівне
QRcode

#Це корисно

Піст - шанс зупинитися і замислитися

Піст - шанс зупинитися і замислитися

Сучасна людина часто не може сказати собі “ні”, навіть якщо усвідомлює, що чинить гріх. Ми дуже тісно пов’язані з їжею, і коли під час посту віруючий відмовляє собі в задоволенні від певного виду їжі, він вчиться опановувати себе. Із початком посту з’являється дуже багато спокус, іде внутрішня боротьба. Піст - це час випробування. Дехто каже, що головне - не грішити, а дотримуватися посту в їжі необов’язково. Звичайно, якщо людина постить і разом із тим погано ставиться до інших, не може стримати себе від гніву, то його намагання зводяться нанівець. Однак усе тісно пов’язано, і дотримання посту в їжі також дуже важливе. Якщо людина не може утриматися від такої дрібниці, як їжа, то, звичайно, вона не утримається від більших спокус.

Голубці, фаршировані овочами

Качан капусти, 2 морквини, 2/3 склянки рису, 1 головка ріпчастої цибулі, 1 ст. л. томату, часник, олія, сіль.

10-12 верхніх листів капусти відварити до м’якості, черенки зрізати. Для фаршу зварити рис, обсмажити нашатковану соломкою моркву і дрібно нарізану цибулю, з’єднати з рисом, додати дрібно порубаний зубчик часнику. Наповнити фаршем капустяне листя, загорнути рулетиком і покласти в глибоку сковорідку або каструлю. Залити водою, додати томат, зелень, сіль і тушкувати до готовності.

Картопляники

з чорносливом

Картопля відварена 500 г, рослинна олія 4 ст. л., борошно 2-3 ст. л., чорнослив без кісточок 150-200 г, сіль до смаку.

Гарячу картоплю розім’яти, посолити, додати 2 ст.л. олії, борошно і замісити тісто. Чорнослив залити окропом. Тісто розкачати, вирізати склянкою кружальця. У середину кожного покласти чорнослив. Зліпити тісто у формі пиріжків. Кожен обваляти в борошні і обсмажити на сковороді в олії.

Креветки відварені натуральні

На 500-600 г креветок - 1 ст. л. подрібненого кропу, 8-10 картоплин, 3-4 ч. л. олії.

Замороженим креветкам дати відтанути, промити, опустити в підсолену киплячу воду, в яку покласти кріп (на 1 л води приблизно 1-1,5 ст.л. солі), варити до тих пір, поки вони не спливуть на поверхню і не набудуть яскраво-оранжевого забарвлення (3-5 хв.).

Зняти креветки з вогню і залишити в гарячому бульйоні не менше, ніж на 15-20 хв, щоб вони стали соковитішими і смачнішими.

На дно посудини, в якій подається страва, покласти кріп, викласти на них гарячі креветки і полити зверху гарячим процідженим відваром.

Картопля печена, фарширована цибулею

10-12 великих картоплин, 1 цибулина, 1 ст. л. олії, сіль.

Картоплю спекти, очистити, зрізати верхівки, зробити виїмки такої глибини, щоб стінки могли утримати фарш. Вийняту масу розім’яти, облити олією, змішати з нашаткованою підсмаженою в олії цибулею і нафарширувати картоплю. Скропити її олією, прогріти.

Плов із цвітною капустою

250 г цвітної капусти, 1, 5 склянки рису, 2 ст. л. маргарину або олії, 1 цибулина, 6 зубчиків часнику, 6 шт. гвоздики, 1 склянка кислого молока, 2 ч. л. солі, 1/2 ч. л. червоного меленого перцю.

Рис промивають і підсушують. Підсмажують цвітну капусту до золотистого кольору, заздалегідь посоливши і поперчивши. Окремо пережарюють дрібно нарізані часник і цибулю, додають в рис гвоздику і все обсмажують, поки рис не стане матовим. Потім додають цвітну капусту, червоний мелений перець, сіль і смажать ще 5 хвилин. Вливають кисле молоко і 3 склянки гарячої води, доводять плов до кипіння, щільно закривають кришкою і на слабкому вогні тушкують до готовності.

Швидкі макарони

Відварити кольорову вермішель, згодом обсмажити її на сковорідці, змащеній олією. Додати подрібнений часник та консервовану кукурудзу. Поєднання часника та кукурудзи надає страві особливого смаку та пікантності.

13.12.2007


Переглядів: 1133

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1208 від 20.02.2025p.
¤ 
Як вживання кави впливає на водний баланс?

Як вживання кави впливає на водний баланс?

Кава присутня в житті багатьох людей. Рідко хто обмежу­ється 1 чашкою на день, зазвичай рахунок йде на 3 і більше порцій напою. Багато хто любить каву, але боїться її впливу на організм. Адже відомо, що кофеїн є діуретиком....

¤ 
Збив пішохідку на нерегульованому переході

Збив пішохідку на нерегульованому переході

Автопригода сталася 10 лютого близько 08:30 на вулиці Кулика і Гудачека у Рівному....

¤ 
Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів

Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів

45-річний острожанин і раніше був судимий за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів....

¤ 
На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції

На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції

Шведсько-українська Програма Polaris «Підтримка багаторівневого врядування в Україні» допомагатиме громадам Рівненської області створювати та розвивати центри надання адміністративних послуг....

¤ 
Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні

Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні

8 лютого команда Молодіжної ради Рівного, в рамках проєкту «Зв’язок поколінь», який всіляко підтримується очільником громади Віктором Шакирзяном, вже вкотре відвідала територіальний центр соціального обслуговування громадян. Цього разу метою візиту було проведення тренінгу для людей поважного віку з користування смартфонами....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (22796)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (18688)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (15666)
• Допомога під час карантину [967] (15640)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (15380)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (15281)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (15201)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (15144)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (15143)
• Живи до ста! [965] (15077)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (15023)
• Бюджет і ми… [965] (14989)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (14872)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (14853)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (14715)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (14655)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (14333)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (14332)

ТОП-15 свіжого номера:

• Молодь Рівного навчала літніх рівнян як користуватись додатком «HELSI» в телефоні (263)
• «На Рівненщині програма ментального здоров’я впроваджується за 4-ма напрямками», – Олександр Коваль (71)
• Як вживання кави впливає на водний баланс? (70)
• На Рівненщині розвиватимуть мережу ЦНАПів за допомогою партнерів зі Швеції (70)
• Як швидко заточити тупі ножиці? (68)
• «Верес» U19 вдруге переміг Буковину (68)
• Наркотики та майже 1000 патронів: острожанина викрили на незаконному зберіганні заборонених предметів (65)
• П’ятий тур турніру пам’яті Володимира Шморгуна (65)
• Чистимо ванну від жовтого нальоту та іржі (65)
• Печиво-брауні (65)
• Простий трюк для чищення столових приладів (64)
• Очищення лобового скла взимку (64)
• Найактивніші громади і заклади Рівненщини 2024 року (63)
• Видалення жирних плям з одягу за допомогою лимона і гірчиці (62)
• Збив пішохідку на нерегульованому переході (61)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2025 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"